Solar Star postao oficijelni distributer firme Trina Solar za Balkan

Početkom solarizacije Bosne i Hercegovine “Solar Star” je instalacijom više solarnih fotonaponskih elektrana na području Bugojna, okolice a i šire ukazao povjerenje najvećem svjetskom proizvođaču solarnih fotonaponskih panela firmi „Trina Solar“. Posjetom predstavnika firme Trina Solar predstavljene su već postavljene solarne fotonaponske elektrane, kao i projekti koji su u toku. Također su posjetili mjesto Hodovo, gdje je počela izgradnja solarnog kampusa „Solar Star 1MW“, gdje su izrazili veliko zadovoljstvo načinom rada i napretkom firme Solar Star.

Firma Solar Star je dana 13.01.2014. godine učinila jedan veliki korak potpisivanjem ugovora sa najvećim i najkvalitetnijim proizvođačima solarnih fotonaponskih panela. Time je „Solar Star“, specijalizirano za savjetovanje, planiranje, prodaju, montažu i servis velikih i malih solarnih fotonaponskih elektrana postalo oficijelni distributer firme „Trina Solar“ za područje Balkana. Ovim putem je bitno napomenuti pozitivne primjere značajnijeg korištenja solarne energije u našoj zemlji.

Solarne elektrane su čiste tvornice električne energije, koje su poželjne za okolinu, ali i za sve one koji žele dugoročno uštedjeti.

ekapija.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close