Šokantna priča Fatime Poturković – Bakarević: Dobiješ 500 KM ako platiš 4.500 KM!

Fatima Poturković-Bakarević živi u Otesu u veoma teškim uslovima, sa sinom i suprugom, bivšim pripadnikom Armije BiH i ratnim vojnim invalidom.

Teškog je zdravstvenog stanja, boluje od karcinoma. Nedavno im je ponuđena jednokratna novčana pomoć po osnovu invaliditeta njenog muža. Od tog trenutka njen život je postao noćna mora. Šokantna priča Fatime Poturković   Bakarević: Dobiješ 500 KM ako platiš 4.500 KM!

Fatima i njen muž su u priči koju je objavila Hayat TV živi svjedoci kako državni (u ovom slučaju kantonalni) službenici i političari otimaju novac poreznih obveznika namijenjen najugroženijim slojevima našeg društva.

U najkraćim crtama rečeno, radi se o klasičnoj pljački u kojoj ratni vojni invalid dobije novčanu pomoć od Ministarstva za boračka pitanja KS u iznosu od 5.000 KM. Od tog iznosa, ratni vojni invalid zadrži 500 KM, a 4.500 KM da osobi (Safetu Graciću) koja “pomogne” da se pomoć odobri, kako bi novac “vratila nekome u kantonu”. Fatima je nakon što je Graciću isplatila 4.500 KM (i tu isplatu snimila mobitelom) pozvala Ministarstvo za boračka pitanja, da pita po kom osnovu i kome je Gracić morao dati većinu njene donacije, gdje joj je kako tvrdi, sekretarica resornog ministra Faida Heće kazala “da se ne obraća medijima, i da će je nazvati”. [su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=HbGpfkkyGQw” width=”680”]

Nakon što je do kantonalnih pljačkaša došla informacija da će Fatima cijelu priču objaviti u medijima pokucali su joj na vrata i ponudili nagodbu; da šuti, a zauzvrat su joj donijeli 4.500 KM koliko je “koštalo” ubrazavanje i odobravanje pomoći. Šokantna priča Fatime Poturković   Bakarević: Dobiješ 500 KM ako platiš 4.500 KM!

Odbila je primiti taj novac i pozvala policiju. Zajedno s mužem u pratnji policije otišla je u stanicu i sve ispričala. Između ostalog, otkrila je u policiji i ime “poznatog političara” koji je bio među osobama koje su joj pokucale na vrata kada su saznali da će priča osvanuti u medijima.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close