Smijenjeni Šarović, Okolić i Mitrovićeva

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH donio je odluku o smjeni kadra SDS-a – ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, zamjenika ministra odbrane BiH Mirka Okolića i zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmile Mitrović.

Za smjenu su glasala 23 poslanika, 13 je bilo protiv, dok su tri bila uzdržana.

Iz FBiH za smjenu je glasalo 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a i HDZ-a BiH, a iz Srpske 9 poslanika iz SNSD-a i DNS-a.

Klub poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu dostavio je 18. septembra predsjedavajućem Doma Denisu Bećiroviću inicijativu za rekonstrukciju Savjeta ministara BiH, smjenom članova iz SDS-a.

“Klub poslanika SNSD-a smatra da ima opravdane razloge za smjenu ovih članova Savjeta ministara BiH zbog neispunjenja programa, planova i obaveza preuzetih stupanjem na dužnost, kao i narušavanja međustranačkih dogovora koji su i doveli do njihovog imenovanja i nedovoljnog zastupanja interesa Republike Srpske u institucijama BiH”, navodi se u inicijativi koju je potpisao predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a Drago Kalabić.

U inicijativi se dodaje da Klub poslanika SNSD-a preuzima odgovornost za zastupanje Republike Srpske u institucijama BiH u punom kapacitetu, jer se zajednički nastup sa SDS-om nije pokazao optimalnim i efikasnim.

Inicijativu Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu juče je prihvatio i Savjet ministara BiH.

Kabinet predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslava Bevande primio je 19. septembra inicijativu Kluba poslanika SNSD-a za rekonstrukciju Savjeta ministara BiH koju je dostavio predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Bećirović.

Predstavnički dom će se danas izjasniti i o prijedlogu Kluba poslanika SNSD-a o razrješenju sekretara ovog doma Bojana Ninkovića.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close