logo
bios

Slučajevi suicida koji su potresli bh. javnost: Zašto se naši mladi ubijaju?

Objavljeno prije 6 mjeseci . u sri, sep 11th, 2019

Mladi u depresiji naglašavaju negativne stvari, a minimiziraju sve što ih okružuje, kaže Šaćirović. Oni moraju imati viziju onoga što ih čeka, ističe Ibraković

Samoubistvo Naide Čičak (22) iz Zenice, koja je odlučila oduzeti sebi život zbog nesretne ljubavi, te Ilhane Krak (24) iz Jajca, šokirali su bh. javnost i zasigurno predstavljaju alarm za cijelo duštvo – piše Avaz

Negativni standardi


Nesretna Naida Čičak, upućujući poruke beznađa, raznijela se bombom u unajmljenom stanu. Bila je u trećem mjesecu trudnoće. Samo nekoliko dana kasnije, lijepa i povučena Ilhana Krak objesila se u porodičnoj kući u Jajcu.

Sarajlije još nisu zaboravile ni tragičnu ekskurziju Srednje tehničke škole za grafički dizajn i multimedijsku tehnologiju s Ilidže u Češkoj, gdje se ubio 17- godišnji učenik. Zeničanin Mevsudin Murtić (24) nije želio više živjeti kada mu je došla tužba zbog kredita, te je skočio sa 17. sprata.

Zašto se mladi ubijaju, pitali smo psihologinju Lejlu Šaćirović, koja napominje da se mladima danas nameću standardi koji podrazumijevaju idealan način života, luksuz i raskoš.

Ostatak čitajte ovdje

Depo

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh