NogometPremijer lige BiHSport

Slišković: Sarajevo previše oscilira, Željezničar me i dalje ne impresionira

Trener Zrinjskog Blaž Slišković, nakon što su Plemići u prošlom kolu prepustili Željezničaru lidersku poziciju Premijer lige BiH, i dalje je optimista kada je u pitanju odbrana državnog prvaka.

U razgovoru za “Dnevni avaz”, bivši selektor BiH naglasio je da je njegov tim ispustio nekoliko bodova zahvaljujući spletu raznih okolnosti, ali da i dalje vjeruje da će Zrinjski biti šampion:

“To nam je jedan jedini cilj. Kriza igre u kojoj je Zrinjski bio prije mog dolaska, sigurno je stvar prošlosti, a nekoliko je razloga zašto u ovih pet kola nismo nismo osvojili koji bod više. Neću pretjerati ako kažem da je, uz malo sportske sreće, svih pet utakmica moglo otići na našu stranu, ali je najvažnije da opet izgledamo kao momčad koja može do naslova prvaka te da u borbi za titulu i dalje sami krojimo svoju sudbinu”, kaže Slišković.

S druge strane, kada je riječ o konkurentima u borbi za trofej, Slišković nije bio raspoložen za dijeljenje komplimenata:

“Potvrđuju se moje prognoze da je Željezničar u prednosti. Nije Sarajevo nezasluženo u vrhu i borbi za trofeje, ali je činjenica da mnogo oscilira. Za osvajanje titule moraš biti konstantniji, a Sarajevo ove sezone tu konstantnost, objektivno, nema. Zašto je nema, nije pitanje za mene nego za ljude u Sarajevu. Za Željezničar sam, pak, tada rekao da me u regularnom dijelu sezone nije impresionirao, a isto mislim i sada, nakon pet kola Lige za prvaka. Ipak, pišu se samo rezultati, a oni želji, barem za sada, idu u prilog”.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close