Slavo Kukić: Policija može samo da sliježe ramenima

Nakon što je profesora Slavu Kukića prije petnaestak dana u njegovom kabinetu u mostarskom Sveučilištu pretukao zaštitar Mario Sušac, cijeli događaj još uvijek kao da je pod velikim upitnikom.

Autor: Radiosarajevo.ba

Iako je slučaj u policijskom smislu “rasvijetljen”, Kukić i dalje tvrdi da je na njega izvršen dobro organizovani napad određenih političkih centara moći.

Naime, kako je za Radiosarajevo.ba rekao Kukić, još nisu “otkriveni” oni koji su zapravo nalogodavci napada na njega.

Podsjećamo, radnik obezbjeđenja Mario Sušac ušao je u profesorov kabinet i šakama počeo udarati Kukića, usljed čega je on zadobio ozbiljne povrede. Napadač je potom pobjegao s mjesta događaja, ali je ubrzo identifikovan. Nakon saslušanja odmah je pušten na slobodu s obrazloženjem da ne postoje razlozi za njegovo zadržavanje u pritvoru.

Prvi rezultati policijske istrage govorili su kako je Sušac invalid koji radi u zaštitarskoj firmi i da je Kukića napao isprovociran njegovim osuđujućim riječima upućenim HDZ-ovom dočeku Darija Kordića.

Međutim, Kukić ne vjeruje da je ova priča uopšte na tragu prave istine te smatra da se njegovim premlaćivanjem na takav način njemu, ali i običnom građaninu šalje veoma jasna poruka.

Kako je dalje naveo, ovih dana pokušava vidjeti šta može uraditi kao pojedinac s onim što mu je na raspolaganju u ovoj državi kako bi sam sebe zaštitio.

“Šta god da sam do sada pokušavao nailazio sam na kineske zidove koje ne mogu savladati. Međutim, ukoliko se zaista uvjerim u ono u što sumnjam neću prezati od traženja mojih prava u međunarodnim institucijama. Međutim, najprije želim koristiti domaći sistem, domaće dijelove pravne države za personalnu zaštitu”, kaže Kukić.

Usuđuje se, kako ističe, da tvrdi da je na njega hajku organizovao sam HDZ jer za to ima jasne pokazatelje.

Kada je u pitanju policijski rad na njegovom slučaju, on smatra da je policija veoma dobro uradila svoj posao, ali i da su joj mogućnosti oskudne.

“Policajci su na ovom slučaju radili veoma profesionalno ali oni imaju tačnu razinu do koje mogu djelovati. Iznad toga nisu u mogućnosti nešto konkretno uraditi. Tu razinu su već dosegli i sve što danas mogu jeste da sliježu ramenima”, zaključuje Kukić.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close