Slavne osobe za koje nikad ne biste rekli da su takvi perverznjaci

Neki najpoznatiji svjetski umovi imali su poprilično škakljive, neki čak i poremećene, ‘hobije’. Iznenadićete se što su sve veliki umjetnici, političari, državnici visokog kova, duhovni vođe… bili u stanju činiti iza zatvorenih vrata. Iako njihovi pomalo nastrani ‘hobiji’ ne umanjuju vrijednost svega onoga što su učinili, ipak ćete nakon ovih saznanja u najmanju ruku morati priznati da ste malo iznenađeni. 

Mahatma Gandhi kupao se i spavao s golim ženama

Gandhi je najveći duhovni vođa u modernoj istoriji i bio je predvodnik pokreta za građanska prava koji je na kraju razbio britansku imperijalnu vladavinu u Indiji. Protestovao je na nenasilan i miran način, poput štrajka glađu, bojkota te marša prema moru dugom gotovo 390 kilometra kako bi se u okupao u soli. Smatran je svetim čovjekom, a ubio ga je vjerski fanatik kad je išao na večernju molitvu.

Ali iza zatvorenih vrata…

Gandi, koji je imao ženu i četvero djece, vodio je potpuno normalan seksualni život sve do zavjetovanja na čednost s 37 godina. No, to ga navodno nije spriječilo da se kupa s golim ženama koje su mu izvodile striptiz, kao ni da dijeli krevet sa svojim sljedbenicama i to u dobi od 70 godina. Iako ne postoji nijedan dokaz da je Gandi prekršio zavjet o seksualnoj apstinenciji, činjenica je da je on svoje sjeme smatrao izvorom duhovne energije, zbog čega ga je želio sačuvati po svaku cijenu.

Benjamin Franklin volio je starije žene

Osim što je bio jedan od osnivača Sjedinjenih Američkih Država, Benjamin Franklin bio je i plodan izumitelj pa je tako izumio bifokalne naočale (koje se koriste za korekciju vida na dvije udaljenosti: blizinu i daljinu), odometar (mjerni instrument koji u motornom vozilu mjeri dužinu prijeđenog puta) te fleksibilni urinarni kateter. Jedan je od prvih promotera ekološke svijesti, osnivao je biblioteke i bolnice, organizovao prvu vatrogasnu službu te je prije smrti uspio progurati zakon koji zabranjuje ropstvo.

Ali iza zatvorenih vrata…

Benjamin Franklin bio je ženskaroš specijalizovan za valjanje po ženskim posteljama. Štoviše, jako se ponosio time što je imao najstariju i najbujniju ljubavnicu koju je mogao pronaći. U pismu koje je 1745. godine poslao mlađem saradniku, Franklin piše da su starije konkubine najbolji izbor jer su u poodmaklim godinama spremne učiniti gotovo sve da zadrže pažnju muškarca.

‘Rasklimane starice’, nastavio je, ‘takođe su po prirodi diskretnije, iskusnije i manje je vjerovatno da će zatrudnjeti, što će vas itekako poštedjeti te smiješne situacije s djecom’. Franklin navodi da ćete se nakon seksa s njima osjećati manje krivima, za razliku od osjećaja koji se javljaju nakon seksualnog odnosa s naivnim mladim damama, koje su dovoljno blesave da vam povjeruju. Takođe, navodi da je taština u odabiru seksualnih partnerica potpuno bespotrebna jer ‘sve one izgledaju potpuno jednako od struka naniže’, što je, uostalom, jedini relevantan dio na njima.

Winston Churchill uživao je biti gol

Poznati britanski političar, državnik, pisac i borbeni imperijalist, najpoznatiji kao premijer Velike Britanije tokom Drugog svjetskog rata. Godine 1953. dobio je Nobelovu nagradu za književnost zahvaljujući knjigama u kojima je opisao modernu englesku i svjetsku istoriju. Winston Churchill je 2002. godine izabran za najvećeg Britanca u istoriji u anketi 100 najvećih Britanaca. Bio je strastveni uživalac alkohola, posebno viskija i cigara. Leptir-mašna i homburg šešir bili su njegov zaštitni znak.

Ali iza zatvorenih vrata…

Veliki je političar volio paradirati gol ili u skromnim krpicama. Tako su ga često viđali u ružičastim gaćicama od najfinije svile, dok je govore vježbao potpuno gol. Javnosti je dobro poznata epizoda kad su mu u goste stigli Franklin D. Roosevelt i njegov sin Elliot, te ga uhvatili kako gol-golcat s cigarom u ustima diktira pismo svom sekretaru. Nedugo nakon toga dogodio se incident u samoj Bijeloj kući, kad Winston opet nije mogao odoljeti svojoj golotinji, pa je zaprepastio i samo osoblje u kancelariji. Čovjek mu je donio brendi, a od srama ga nije mogao ni pogledati u oči.

Lord Byron skupljao je stidne dlake

Lord Byron bio je vodeća osoba romantizma u Evropi, najpoznatiji po veličanstvenom djelu Don Juan, koje je postalo sinonim za nepopravljivu ljubav prema ženama. Kada je umro, s 36 godina, cijela Britanija bila je u šoku.

Ali iza zatvorenih vrata…

Osim što je imao seksualne odnose sa svakom ženom s kojom je došao u kontakt, uključujući i svoju polusestru, ovaj veliki pjesnik 19. vijeka imao je jedan čudan hobi. Lord Byron je volio žensku kosu, ali i stidne dlačice. U njegovoj ostavštini, masi pisama koje je dobivao od svojih prijateljica i koja se i dan-danas čuvaju u arhivima poznatih muzeja, mogu se još uvijek naći upravo one – male, kovrčave dlačice svih boja i nijansi. Još jedna neobična stvar vezana uz njega – kućni ljubimac bio mu je medvjed!

Charlie Chaplin organizovao je orgije i seksualno je napastovao žene

Chaplin je jedan od najkreativnijih i najuticajnijih ljudi u eri nijemog filma. U svojim filmovima bio je glumac, reditelj, scenarist, producent i kompozitor muzike. Karijera mu je trajala 65 godina, od pozorišta u Engleskoj, u kojima je nastupao kao dječak, pa gotovo sve do smrti u 88. godini.

Njegov glavni lik bio je Skitnica, lutalica otmjenog držanja i veliki džentlmen, koji je nosio uzak kaput, prevelike hlače i cipele, polucilindar te bambusov štap, a zaštitni znak su mu bili brkovi.

Ali iza zatvorenih vrata…

Chaplin je bio poznat kao veliki zaljubljenik u žene, a bio je sklon i organizovanju orgija, koje je praktikovao zajedno sa svojim kolegom Fattyjem Arbuckleom. Prvi je uveo i metodu pod nazivom casting couch, audicije za lijepe i mlade glumice, na kojima su one redovno završavale gole. No, kao da mu to nije bilo dovoljno, omiljena zanimacija bila mu je natjerati ih tako gole da stanu uza zid, gađajući ih pitama. Njemu je to bilo urnebesno smiješno. Naravno, tim je ženama bilo zabranjeno govoriti o tome, a svako protivljenje Chaplinovim ‘naređenjima’ ispisanim na komadu papira ili ploče rezultiralo bi neuspješno obavljenom audicijom.

/dialogos.ba/

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close