-TopSLIDEBiHPolitikaZDK

Skupština ZDK kao nadrealisti: Dva predsjedavajuća zakazala dva termina sjednice s istim dnevnim redom

PODIJELJENI I ZASTUPNICI

Skupština Zeničko-dobojskog kantona imat će dvije sjednice koje su zakazala dva predsjedavajuća. Termin jedne je u četvrtak, a drugi predsjedavajući je sjednicu zakazao u petak.

Predstavnici medija sutra i prekosutra pratit će dvije sjednice Skupštine ZDK sa istom tačkom dnevnog reda, a to je izbor delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Jednu je zakazao novoizabrani predsjedavajući Dejan Kovačević čiju odluku o izboru nije ovjerio sekretar zbog čega još uvijek nije zvanično i aktuelni predsjedavajući, a drugu je zakazao aktuelni i na odlasku predsjedavajući Ćazim Huskić.

Odluka i izboru Kovačevića nije ovjerena jer je to urađeno na nastavku prekinute sjednice kojoj je prisustvovalo 18 zastupnika, ali ne i stručne službe, pa na takve odluke niko ne želi staviti potpis i pečat te čak tvrde da je prekršen Pravilnik i Ustav.

S druge strane 18 zastupnika tvrde da je sve uredu i da su Ustav i Pravilnik prekršili predsjedavajući Ćazim Huskić i stručne službe koje su napustile sjednicu.

S obzirom da je CIK na sjednici 29. novembra ovjerio liste političkih stranaka te da nakon ovjere slijedi rok žalbe od dva dana, najizglednije šanse su da će biti validna sjednica koja će biti održana u petak, 2. decembra, a koju je zakazao Ćazim Huskić, a ne 1. decembra kako je zakazao Kovačević.

Zanimljivo će biti ko će se od zastupnika odazvati na koju sjednicu s obzirom da 18 zastupnika Kovačevića gleda kao novoizabranog predsjedavajućeg, a njegova sjednica bit će održana sutra, kako stoji u pozivu.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close