Skupština NS ZDK u članstvo primila četiri kluba iz Visokog

Jučer je u obnovljenim prostorijama Nogometnog saveza Zeničko – dobojskog kantona održana Izvještajna sjednica Skupštine Nogometnog saveza kantona. U protekloj godini najveću pažnju Izvršni odbor je posvetio takmičenjima Kantonalne i omladinskih liga, i mogućnosti formiranja novih klubova. Veoma uspješno je realizovana saradnja sa lokalnim zajednicama . Poseban akcenat stavljen je na Općinu Visoko, u kojoj se odvija takmičenje Opštinske lige sa velikim brojem klubova, a da pritom organizaciona forma, ni u jednom segmentu ovog takmičenja nije usklađena sa NSZDK i NSFBiH. Savez je učestvovao u svima aktivostima na nivou NSBiH i NSFBiH i ispunjavao sve obaveze u utvrđenim rokovima. Adaptacija i rekonstrukcija kancelarijskog prostora realizovana je u skladu sa ranije sačinjenim projektom. Sredstva su planirana u iznosu od cca 30.000,00 KM. Obezbjeđena su kroz pomoć od strane Općine Zenica te putem donacija od privrednika prijatelja Saveza iz Zenice i Kaknja.
U 2014. godini najvažnije planske aktivnsoti Saveza su:
-Obezbjediti uslove za učešće u KUP-u Regija, u 2015. godini.
Obezbjediti finansiranje Saveza, putem osnovne djelatnosti, projekata i donatora.
Podržati razvoj ženskog fudbala na području NSZDK i N/FSBiH, kroz pomoć u organizovanju, pravnom ustrojstvu i infrastrukturnim potrebama,
Razmotriti mogućnost kandidature za domaćina Turnira pionirskih selekcija, u organizaciji NSFBiH.
Obezbjediti edukaciju postojećih stručnih kadrova u saradnji sa Udruženjem nogometnih sudija i instruktora, te organizovati seminare za popunu i osvježenje lista službenih lica.
Posebno raditi na infrastukturnim projektima, kroz podršku klubovima u razvoju nogometne i stručne infrastukture u vidu projekata, obuke i donatorskih sredstava.
Članovi skupštine potvrdili su prijem u članstvo Saveza: Udruženje nogometnih sudija i instruktora ZDK i nogometnih klubova iz općine Visoko: KosmosZmajMoštre i Zanatlija.

Izvještajnoj Skupštini Nogometnog saveza ZDK prisustvovali su kao gosti dopredsjednik NS FBIH Irfan Durić i generalni sekretar NS FBIH Eldin Baković.

sportzdk.ba
FOTO – Ahmed Isaković

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close