Skupština i Vlada ZDK: Upriličena Svečana akademija povodom Dana državnosti BiH

U plavoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici večeras je, u organizaciji Skupštine i Vlade Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), upriličena Svečana akademija povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Prigodnim govorom o važnosti ovog datuma govorio je Miralem Galijašević, premijer Vlade ZDK, čestitajući brojnim posjetiocima 25. novembar – Dan državnosti BiH.

– Večeras se ovdje prisjećamo svih patriota koji su na početku agresije na BiH ustali u njenu odbranu, a posebno se prisjećamo onih koji su dali svoje živote. U današnje vrijeme obilježavamo ovaj datum kada u BiH vlada vrijeme reformske agende i kada se naša zemlja priprema da u dogledno vrijeme postane članica EU. Jedno je sigurno, pored brojnih poteškoća procesi modernizacije se nastavljaju, a valja istaći kako je evidentno i sve veće jačanje izvoza proizvoda iz BiH. Moram pomenuti kako i Vlada Kantona ulaže velike napore, te čini sve što je u njenoj moći da stvori što bolje uslove života – rekao je premijer Galijašević.

U okviru programa svoje učešće zabilježila su i djeca iz Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje, učenici i profesori osnovne i srednje muzičke škole u Zenici, horovi iz Maglaja i Kaknja, a prigodnim tekstovima nastupila je glumica zeničkog pozorišta Sabina Kulenović.

 

Autor: D. Pa. – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close