Skokovi sa Staroga mosta: Listo najbolji po sedmi put

Dvije savršene laste bile su više nego dovoljne da Lorens Listo i ove godine, sedmi put ukupno, bude pobjednik skokova sa Staroga mosta u Mostaru.

Listo je dva puta ocijenjen najvišim mogućim ocjenama, desetkama, što je za konkurenciju bilo nedostižno. Drugo mjesto u kategoriji skokova na glavu osvojio je Mustafa Šarić iz Zenice, dok je treće mjesto uzeo Marijan Milanović iz Kragujevca. U kategoriji skokova na noge, tzv. let, sva tri prva mjesta su osvojili Mostarci. Najbolji je bio Kenan Juklo, drugi Igor Kazić, dok je treće mjesto osvojio Ermin Sarić.

Svakodnevni rad

Najbolja mostarska lasta Lorens Listo je nakon natjecanja kazao kako je konkurencija svake godine sve jača, jer pojedini natjecatelji već desetak godina dolaze u Mostar na skokove sa Staroga mosta.

– Oni se ovdje osjećaju jednako kao i dečki iz Mostara. Momci skaču vrhunski i profesionalci su u ovom sportu. Sada mi odmah slijede nove pripreme i nastupit ću zasigurno i sljedeće godine. Nema tajne mog uspjeha. Sve leži u trudu, radu i zalaganju. Tijekom cijele godine gotovo svaki dan po dva sata provedem u teretani, a čim malo sunce zagrije Mostar, počinjem skakati i pripremati se za natjecanje, rekao je Listo.

Drugoplasirani Šarić je, pak, kazao kako je presretan, jer je prvi put osvojio medalju u Mostaru.

– Zahvaljujem svojoj ekipi iz Zenice koja mi je omogućila dolazak na natjecanje i došla me danas ovdje podržati. Najvažnije je da smo svi na kraju dobro i zdravo, rekao je Šarić.

Trećeplasirani Kragujevčanin Milanović je izjavio kako ranijih godina nije imao dovoljno sreće da osvoji jednu od prve tri pozicije. No, ove mu se godine, veli, sve poklopilo.

– Ovo je prvi put da sam uzeo treće mjesto, odnosno ”medalju”. Zbog toga sam iznimno radostan. Naredne godine mi je cilj najmanje odbrana trećeg mjesta. Naravno, pokušat ću i popraviti plasman, rekao je Milanović.

Novi šampion

Pobjednik u kategoriji skokova na noge Juklo je ubrzo nakon proglašenja pobjednika otišao slaviti svoj uspjeh, na kojem mu je čestitao i viceprvak Kazić.

– Prezadovoljan sam današnjim rezultatom. Juklo mi je uzeo pobjedu za pola boda. On je novi šampion sa Staroga mosta. Sretan sam zbog njega, odlično je skočio oba skoka i čestitam mu na pobjedi, izjavio je Kazić.

Na samim skokovima je, unatoč nesnosnoj vrućini, bilo prisutno više stotina gledatelja.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close