Skandalozno: “Još sad čekam da onaj SELJAK MIDO preuzme moj tekst i super … odlično…”

RTV Visoko – Medijska špijunaža ili “partijski zadatak” ?

Nije prvi put, a vjerovatno ni posljednji, da u visočkim medijima “ispliva” ZVIŽDAČ po “partijskom zadatku” – odveć lojalan mediokritet s viškom vazelinske naravi. Što bi se narodski kazalo, a naravno i pod naški – seljački: ŠUPAK od insana.
Najnoviji slučaj s RTV Visoko – Ismara Imamovića, sigurno je da ima oblike “sistemskog” djelovanja. Sličan “slučaj” se dešavao i po dolsaku na vlast prethodne garniture “političke vlasti” – sjetit će se “kolege” o kome je riječ?

Javnosti radi, obavezni smo reagirati zbog činjenice da se u tim “rabotama” spominje i produkcijska kuća “Magazin plus”, kao i vlasnik iste.

Praksa razmjene medijskih informacija svojstvena je u medijskoj praksi širom svijeta. Samo pojedini visočki mediokriteti boluju od “istinoljubivosti” i potrebe da se svakovrsni ekskuzivitet vezuje uz njihovo ime. Pri tome, svjesno zanemarujući činjenicu da kao uposlenik Javnog preduzeća “krade vijesti iz TV Aktuelnosti – RTV Visoko” za medijsku agenciju koja nema niti jednog medijskog radnika.
S dotičnim, spomena nevrijednim likom, kao i sa svim drugim kolegama, svaki vid suradnje smo prethodno usaglašavali – mogućnost “preuzimanje vijesti” s obaveznim navođenjem IZVORA vijesti. Takvu praksu smo jedno vrijeme upražnjavali i s fantomskim “Gradskim Portalom Vipromo”, naravno uz saglasnost dotičnog.
Svako iole medijski pismen zna i može se uvjeriti, da najveće medijske kuće širom svijeta donose informacije “drugih” medija, da je skoro nemoguće “producirati” 100% VLASTITE VIJESTI, ukoliko namjeravate “objektivno” informisati konzumente vlastitog informativnog projekta.

Ja, “seljak Mido”, s istim tim “kolegom”, kao i sa svim drugim, nadasve i uporno sam pokušavao i pokušavam održati dobre “esnafske” odnose, što zbog finog kućnog odgoja – što zbog činjenice: ako se međusobne ne respektiramo, još manje će nas respektirati konzumenti naših informacija i klijenti, koji se koristeći našim medijskim uslugama, osiguravaju ekonomsku opstojnost svih medijskih projekata.

Ništa neobično!

Od 5. maja 1999. godine, kada je započela s radom ova Produkcijska kuća, pa sve do danas, kontinuirano se “fabrikuju” dušebrižničke kvalifikacije na račun iste i Midhata Hajdarevića – osnivača i direktora.

Kolegijalno “IGNORISANJE” svega vrijednog što se radi pod okriljem “Magazin plus”-a je “NORMALAN” slijed u ovdašnjim medijskim vodama:

– 665 Informativnih, sedmičnih TV hronika emitiranih diljem svijeta, a putem NTV Hayat, RTV Vogošća i “Vi-net”;
– Skoro 1.000 radijskih “Informativnih hronika” na bivšem muslimanskom radiju “Naba”;
– TRI dokumentarna filma s renomiranim režiserom Vlatkom Filipovićem, od kojih su neki rađeni za državnu BHT1;
– DVA amaterska igrana filma;
– itd, itd, itd.

U isto vrijeme, kolegijalnim dušebrižjem se “seljak mido” svrstava u:

– američke špijune,
– ratne profitere,
– “prodane duše”,
– “konđilsko seljače”, jer mnogi ne znaju da sam iz Srhinja,
– itd,itd,itd.

Da se razumijemo – najmanji je “problem” kontinuirana pojava medijskih ZVIŽDAČA u ovdašnjem medijskom prostoru. Zastrašujuća je činjenica da se isti fabrikuju, kontinuirano pojavljuju uvijek i vazda s novim garniturama vlasti.
Podsjećanja radi, isti slučaj se na RTV Visokom dešavao po dolasku Muniba Alibegovića na vlast. “Kolega” koji više nije u medijskim vodama, također je “provaljivao” u “poštu” uposlenika ovog Javnog preduzeća.

Žalosno je da se ovdašnjoj javnosti nameće zaključak kako je u Visokom sve “med i mlijeko”, samo što svi ovdašnji mediji ne žele da takvu ISTINU afirmišu.
Takav dojam se afirmiše kroz “kontrolirane medije”, dok se sataniziraju svi neistomišljenici.

Tolerantonost JP RTV Visoko u takvim slučajevima i prešućivanje od političkih partija i aktuelnih vlasti, ali i nadležnih organa koji bi trebali štititi elementarna građanska prava i slobode, više je nego indikativna poruka svima koji “ne pušu u istu tikvu”.

Fabrikovanje medijskih proizvođača “afirmativnih informacija – ISTINA”, izgleda da je jedina sistemska odrednica u ovom gradu.
Hoću da vjerujem da su ovakvi “slučajevi” samo kolateralna šteta političke mašinerije – slabost (politikantskog nastojanja da se fabrikovanim ISTINAMA kontrolita JAVNO MNIJENJE).

Više nego evidentna je činjenica da se ovaj “slučaj” može povezati s nedavnim optužbama na društvenim mrežama kako “Magazin plus” “piše anti Bošnjački…, kao da ga plaća neko iz RS” (Republike Srpske).

Žalosno je da se JAVNO MNIJENJE zagađuje ovakvim mediokritetima.

www.magazinplus.eu (M. H. – “seljak mido”)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close