Sjednica Savjeta načelnika općina – kandidata SDA

Stranka demokratske akcije (SDA) organizirala je danas u Sarajevu sjednicu Savjeta načelnika općina – kandidata SDA. Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je ujedno i predsjednik Savjeta, rekao je novinarima prije početka sjednice da su prisustni kadrovi SDA  sa svih nivoa vlasti u BiH kako bi pomogli načelnicima općina, također iz SDA, da putem Razvojne banke FBiH, SERDA-e, Fonda za očuvanje okoliša i sličnih institucija u svojim općinama pokrenu bar po jedan projekt u dogledno vrijeme.

Pojasnio je da je cilj tih projekata omogućiti zapošljavanje, poboljšanje standarda i promjenu socio-ekonomskog stanja u zemlji, te da vjeruje da Savjet može imati dobre rezultate jer “SDA odavno nije imala ovako jaku strukturu u kompletnom državnom aparatu”.

Izetbegović je kazao da će biti formirano i koordinaciono tijelo koje će na sedmičnoj bazi pratiti razvoj pomenutih projekata.

Zamjenik predsjednika Savjeta i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo izjavio je da je SDA sa 42 načelnika najjača stranka u BiH kada se lokalne zajednice u pitanju, te da oni trebaju da, kroz aktivnosti sa svim nivoima vlasti na kojim su zastupljani kadrovi SDA, stimuliraju zapošljavanje i generiraju društveni razvoj.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close