Širokobriježanin Josip Bevanda kandidat za predsjednika NS BiH

”Jedini imam program koji se bazira, kako sam već rekao, na sređivanju stvari u našem nogometu”, istaknuo je Josip Bevanda za SCsport.ba, potvrđujući kako su raniji navodi o njegovoj kandidaturi točni.

”Dakle, javno ističem kandidaturu. Vjerujte, to je hrabar potez. Međutim, na njega se nisam slučajno odlučio. Imam matematiku kako postati predsjednik NS BiH“, rekao je Bevanda, naglasivši: ”I na nedavnom sastanku u Zenici sa svim predsjednicima županijskih i kantonalnih saveza iz Federacije BiH rekao sam da ću se kandidirati za predsjednika N/FS BiH. To je sada i službeno.“.

Na pitanje zašto se kandidirao, Bevanda je odgovorio da je razlog to što se velika ikona našeg nogometa, Ivica Osim, nije kandidirao.

”Da je osim bio kandidat, iz Sarajeva, ne bi mi na pamet palo da se kandidiram i moja županija podržala bi ga za predsjednika Saveza“, ističe Bevanda.

Da se za predstojeću Izbornu skupštinu NS BiH lobira na sve strane, te da se prave svojevrsne koalicije, pa i izborni stožeri po uzoru na političke izbore, otkrio je i Bevanda, ističući kako njegov izborni stožer neće biti u Širokom Brijegu, nego u Sarajevu.

Pojasio je i što može uraditi za dobrobit bh. nogometa.

”Sa Josipom Bevandom i sportskim radnicima cijele BiH može biti bolje. Borac sam protiv korupcije koja je i danas rak rana Saveza. Simptomatično, jedini sam odbio deal na izborima u Nogometnom savezu Federacije. Poslao sam tako poruku da sa Bevandom nema trgovine.

Jedini imam program koji se bazira, kako sam već rekao, na sređivanju stvari u našem nogometu. Čovjek sam koji može ujediniti sve. Ovo je moja domovina i želim biti predsjednik NS BiH, koji će u tom slučaju raditi jedinstvenom poput zdravih pluća, gdje bi jedno krilo bila Federacija, a drugo Republika Srpska“.

I pored toga što je uz Mileta Kovačevića označen jednim od glavnih krivaca za suspenziju NS BiH od strane FIFA i UEFA u travnju 2010. godine (predvodili one koji su odbili statutarne promijene zahtijevane iz Niona i Ciriha) Bevanda tvrdi da on nije krivac za tadašnji sunovrat.

”Evo, sada javno kažem – moj i cilj nogometnih radnika koji me podržavaju u kandidaturi je da iz Nogometnog saveza Sarajevske županije u Izvršni odbor NS BiH uđe Dino Selimović, direktor Sarajeva, koji će se sa Dinom Begićem natjecati na Izbornoj skupštini“, govorio je Bevanda decidno tvrdeći da ga FIFA i UEFA nisu etiketirale kao nekoga tko je rušio bh. nogomet.

Podsjetimo, Izborna skupština NS BiH bit će održana 13. prosinca u sarajevskom hotelu ”Holiday Inn“. Skupštinu čini 60 delegata, njih 40 iz Federacije i 20 iz Republike Srpske (24 Bošnjaka, 16 Hrvata, 20 Srba). Za izbor člana IO NS BiH, ali i predsjednika i dva potpredsjednika po prvi put u četverogodišnjem mandatu bez rotacije treba glasovati 50 posto plus jedan delegat od ukupnog broja prisutnih na sjednici.

bljesak.info

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close