Širokobriježani se spremaju za Evropsku ligu: Qabala nam je nepoznanica, ali…

Žrijeb u Nyonu ponovno nije bio sklon Širokom Brijegu – dalek put u Azerbajdžan i potpuno nepoznat protivnik Qabala čeka tim sa Pecare u 1. pretkolu Evropske lige.

Prva utakmica na rasporedu je 3. jula u gostima kod trećeplasiranog tima azerbajdžanskog prvenstva, a revanš je 10. jula na Pecari.

Pobjednika dvoboja Qabala – Široki Brijeg u drugom pretkolu čeka češka Mlada Boleslav (utakmice su na rasporedu 17. i 24. jula).

“Mora se priznati da su nam totalna nepoznanica. Vjerojatno su dobra ekipa, koja sigurno ima jaku financijsku pozadinu, ali vjerujem da ćemo moći igrati s njima. Sigurno da nam je prednost što uzvrat igramo na Pecari, a plan je jasan: u prvoj utakmici ostvariti što bolji rezultat i pokušati to potvrditi u drugoj”, kaže Mirko Marić, koji je na kraju oprošle sezone potpisao ugovor sa zagrebačkim Dinamo, ali će gotovo sigurno predvoditi napad Širokobriježana, kao posuđen igrač, u susretu protiv Qabale.

Marić vidi i jednu, za njega važnu prednost u odnosu na tim iz Azerbejdžana…

“Prvih jedanaest skoro da se i nije mijenjalo, iskusniji smo za jednu sezonu, uigraniji, bolje se poznajemo. Kako sam već rekao, tu je par novih igrača koji se trebaju priviknuti, ali vjerujem da tu neće biti problema”, riječi su mladog Marića, koji je sa dosta uspjeha nosio dres mladih selekcija BiH, da bi se nedavno odlučio kako će nastupati za Hrvatsku.

oslobodjenje.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close