Široki Brijeg igra protiv Irtysha; Musa: Šanse su 50:50

Slaven Musa bio je uvjeren u prolazak Levskog iz Sofije u narednu rundu takmičenja u Ligi Evrope, ali će Široki Brijeg umjesto u Bugarsku ipak putovati u daleki Kazahstan.

Irtysh je iskoristio rano vodstvo, nervozu protivnika, ali i igrača više i bez većih problema eliminisao Bugare.

“Levski je bio veliki favorit, ali fudbal je takav. Danas svako igra i pravila ne postoje. Kazahstancima se sve poklopilo, postavili su ponovo defanzivnu varijantu, poveli su na vrijeme, a potom je igrač Levskog isključen”, kaže Musa, kojem je kazahstanski predstavnik i dalje nepoznanica:

“Na neki način jeste, iako sam ih gledao u dva navrata, jednom uživo, drugi put putem interneta. Ne znam kakvi su kada imaju posjed lopte. Mislim da će sa nama igrati drugačije nego sa Bugarima”.

Široki Brijeg će uoči susreta drugog pretkola imati blagu ulogu favorita. Ipak, Musino je mišljenje da favorit u ovom dvomeču ne postoji.

“Nismo ni autsajderi, ali ni favoriti. Šanse su objektivno 50:50. Irtysh je neugodan protivnik, njihovo prvenstvo je u punom jeku. Sve će zavisiti od nas samih. Ukoliko budemo agresivni i koncentirsani onoliko koliko je potrebno vjerujem da ćemo proći u treće pretkolo”, dodaje Musa, koji je podcrtao da će se kazahstanski meč između Irtysha i Širokog Brijega igrati na umjetnoj travi.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close