Široki Brijeg i Željezničar igraju revanš susrete 1. pretkola Evropa lige

Bosanskohercegovački predstavnici Široki Brijeg i Željezničar danas igraju revanš utakmice prvog pretkola nogometne Evropske lige.

Širokobriježane u revanšu na “Pecari” očekuje lakši zadatak u odnosu na Želježničar, jer su u prvom susretu u gostima Azerbejdžanu pobijedili Gabalu sa 2:0, golovima Wagnera Santosa Laga, dok je sarajevska ekipa na Koševu remizirala s crnogorskim Lovćenom 0:0.

Šef Stručnog štaba Širokog Brijega Slaven Musa na pres-konferenciji kazao je da njegova ekipa ima više evropskog iskustva u Gabali i da se razlika u kvaliteti vidjela u prvom meču u Azerbejdžanu.

– Želimo ne samo prolaz, već i pobjedu. Ali, da ćemo srljati – nećemo.

U konačnici će biti do nas, s tim da, naravno, moramo biti maksimalno koncentrirani i kvalitetni kako bismo ostvarili taj cilj prolaska u drugo pretkolo Evropske lige, kazao trener bh. vicerprvaka.

Nogometaši Željezničara u prvoj utakmici protiv Lovćena prije sedam dana bili su bolji rival svih 90 minuta, ali je izostala realizacija.

Trener Željezničara Admir Adžem žali za propuštenim prilikama, ali vjeruje u prolaz svoje ekipe u dalje takmičenje.

– Nažalost, nismo ostvarili prednost u prvom susretu, ali sada je situacija da ekipa Lovćena mora promijeniti svoj način igre ako želi dalje. Vidjet ćemo da li imaju snage za to. Sedam dana smo se spremali za bitku koja nas očekuje i učinit ćemo sve da izborimo dobar rezultat i prođemo u naredni krug, kazao je Adžem.

Utakmica Lovćen – Željezničar igrat će se u 17.30 sati na stadionu „Pod malim brdom“ u Petrovcu, dok je će Široki Brijeg i Gabala susret na “Pecari” početi od 20.30 sati.

www.magazinplus.eu – BHRT

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close