Sirijske djevojčice-izbjeglice prodaju bogatim arapskim šeicima, a “revolucija je gotova”

Zamjenik šefa turske opozicione stranke – Republikanske stranke, Faruq Logoglu, rekao je kako se žene izbjeglice iz Sirije unutar turskih kampova prodaju bogatim šeicima iz arapskih zemalja. Logoglu je iznio ove informacije pred parlamentom te kritizirao kršenja ljudskih prava u izbjegličkim kampovima u Turskoj. Ističe kako se žene i djevojčice za novac prodaju bogatašima iz zemalja regije, prenosi Advance.hr.

Također je istaknuo kako se djecu iz Sirije uči korištenju oružja te ih se šalje natrag, kako bi se borili protiv sirijske vojske i vlasti.

U Turskoj se danas nalazi oko 180,000 izbjeglica iz Sirije. Prema izvještaju UNHCR-a, oko 75% izbjeglica iz Sirije su žene i djeca.

 

Isti magazin danas prenosi vijest o istupu zapovjednika sirijskih pobunjenika Abu Mahmouda koji tvrdi: “Revolucija u Siriji je gotova, izdani smo!”

 

Abu Mahmoud, bivši časnik sirijske vojske i prebjeg, danas zapovjednik ‘Bataljona 309’, pobunjeničke postrojbe koja iz grada Atme (u bilizini turske granice) vrši upade u Siriju, dao je intervju za AFP u kojem ne krije razočaranje stanjem u tzv. Slobodnoj sirijskoj vojsci (FSA), te kriminalnim ponašanjem čelnika oporbe i pojedinih zapovjednika na terenu.

 

revolution is over

 

‘Istinska revolucija u Siriji je gotova, izdani smo’, izjavio je Abu Mahmoud, jedan od prvih prebjega iz vojske predsjednika Bashara al-Assada, koji se sa tridesetak istomišljenika i sedam kalašnjikova prije dvije godine odmetnuo i pridružio islamističkim milicijama u nadi kako će svrgnuti vladu u Damasku. Sada je, barem prema njegovim riječima, počeo sumnjati u ciljeve za koje je mislio da se bori. Razlog tomu je kriminalno ponašanje većine boraca u pobunjeničkim redovima i ‘besramno bogaćenje zapovjednika i oporbenih čelnika’.

 

Sirijski pobunjenici su također razočarani i osjećaju se izdanima od strane SAD-a. New York Times je skoro u isto vrijeme objavio razgovore s pobunjeničkim vođama od kojih jedan kaže:
‘Zašto je Amerika intervenirala u Libiji, a u Siriji ne? Po mom mišljenju, Amerika ovim ratom želi oslabiti Assadovu vojsku za sukob s Izraelom. Amerika se samo brine o Izraelu i to je razlog za što možemo reći da samo Allah i jihadisti brinu o nama’.

 

Naravno da su mišljenja koja prenosi NYT, mišljenja očajnika, koji u ovom trenutku ni sami ne znaju za što se bore, ni tko ima koristi od tzv. revolucije, koju je podržavala (i još uvijek podržava) i Hrvatska vlada, opravdanjem “kako se radi o borbi sirijskog naroda za slobodu i demokraciju”.
Riječi Abu Mahmouda najbolje govore za što su se “borili” oporbeni čelnici i ratni zapovjednici pobunjeničkih postrojbi.

 

| Izvor: advance.hr |

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close