SIPF terapija za „lijenu jetru“ i kožna oboljenja

Jetra je odgovorna za mnoge važne funkcije u tijelu. Zadužena je za regulaciju metabolizma i neutraliziranje štetnih tvari u organizmu i čišćenje krvi od toksina. Normalno funkcioniranje jetre, jedan je od najvažnijih preduvjeta za dug i zdrav život. Zbog nagomilavanja toksina i masnoća u jetri ona postaje “lijena” i ne obavlja svoju funkciju . Tada se preporučuje  čišćenje ili detoksikacija jetre. To je  prvi korak u tretmanu bolesti jetre i drugih oboljenja djelimično izazvanih nepravilnim radom jetre, kao što su kožne bolesti (ekcemi, psorijaza, akne, infekcije kože), povišen kolesterol i trigliceridi, alergije, bolesti krvotoka, probavnog sistema i zglobova i kostiju.
SIPF terapija je najefikasnija metoda za čišćenje jetre i žuči.
SIPF metoda kojom se dobivaju integralne otopine svježih ljekovitih biljaka je proces bez zagrijavanje i ekstrakcije , koji se odvija na -196 stepeni celzijusa, čime se čuvaju svi aktivni sastojci biljke.

U SIPF preparatima  za čišćenje jetre i žuči su sačuvani  svi ljekoviti sastojci zbog čega SIPF koji se uzima oralno ima  brže i efikasnije djelovanje. Sinergija svih ljekovitih sastojaka od najveće je važnosti za ove 100% biljne preparate”, rekla nam je nutricionistkinja Amela Numić.

SIPF terapija za detoksikaciju organizma , tj. čišćenje jetre i žuči vrši se SIPF –om artičoke .
Kod najtežih kožnih oboljenja preporučuje se prvo izvršiti detoksikaciju jetre a nakon toga kože SIPF-om čička. Na tržištu se mogu naći SIPF artičoke, čička, alge fucus, crnog ribiza, slatke djeteline, echinacee, valerijane a mogu se koristiti u slijedećim SIPF terapijama.

 

 

Vrste SIPF terapije
Za lijenu jetru
Za čišćenje kože
Drenaža probavnog sistema
Protiv nesanice
Protiv pušenja
Za mršavljenje
Za jačanje imuniteta
Za pokretne zglobove

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kod kožnih oboljenja mogu se koristiti i biljna ulja , kao i kreme na biljnoj bazi. Vrlo efikasna  su biljna ulja od boražine i noćurka, na tržištu se može naći ulje Flove Novaskin.
Jedna od najefikasnijih krema za kožna oboljenja u SAD je krema Emuaid, sa nojevim uljem i uljem čajevca.

 

SIPF proizvode možete potražiti u JU Apoteke Sarajevo , Ensi- Zenica, Pharmamed-Vitez, Biljana – Banja Luka, Divna Nova – Gradiška

Besplatni info telefon : 0 800 820 21, Web : www.flove.eu

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close