Sindikat Jkp “Visočica”: Podrška Eminu Dlakiću – “… njegovu ostavku ne prihvatamo”

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Ovim putem želimo da kao sindikat uposlenika Jkp “Visočica” d.o.o.Visoko obavijestimo OV, općinsku Načelnicu i cjelokupnu visočku javnost da izražavamo duboku ogorčenost na aktivnostima koje se vode na tkz. “reformi javnog sektora” koja na najdirektniji naćin uništava sve što je do sada napravljeno entuzijazmom i radom uposlenika ovog preduzeća. Donošenje Odluke o preregistraciji preduzeća kao u skladu sa “reformom javnog sektora” i pratećih akata, smatramo štetnim i neprovodivim za preduzeće i uposlenike direktno, te indirektno za građane općine Visoko.

Želimo da kao Sindikat uposlenika damo punu podršku direktoru Erminu Dlakiću i kažemo da njegovu ostavku ne prihvatamo, a od vijećnika  OV i Nadzornog odbora koji su bez ikakvih argumenata i zbog lićnih interesa podržali nezakonite i nelegalne aktivnosti, upravo oni iz moralnih razloga podnesu ostavke.

Kao sindikalna organizacija obaviještavamo sve institucije, javnost i građane općine Visoko da čemo iskoristiti sve zakonske mogućnosti u ostvarivanju svojih prava i nećemo dozvoliti da nam propali političari i oni koji su u politiku ušli zbog ličnog interesa uništavaju jedino državno preduzeće koje u potpunosti ostvaruje funkciju od društvenog interesa i pozitivno posluje.

I dalje se nadamo i vjerujemo da postoji dovoljno snage da se ne dozvoli samovolja pojedinaca za provođenje nezakonitih i nelegalnih radnji te pozivamo na razumijevanje i vračanje procedura i akata u zakonske okvire.

Pozivamo općinsku Načelnicu i vijećnike, nadležne službe, da predložene akte ponište i pomognu u daljem dobrom radu Jkp “Visočica” Visoko.

Vjerujemo u državu i njene institucije, pozitivne političke namjere, građane općine Visoko kao i sve dobronamjene ljude, uključite se i pomozite nam u zaštiti opštedruštvenog dobra i opštedruštvenog interesa jer sada nam je u Visokom najpotrebniji ovaj čin.

Sindikalna organizacija Jkp “Visočica” Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close