-TopSLIDEBiHPrivreda

Šibonjić: Sa sadržajima koje nudi Sportsko – rekreativni centar Ajdinovići je jedan od najboljih u ovom dijelu Evrope

ŠIBONJIĆ: SA SADRŽAJIMA KOJE NUDI SPORTSKO – REKREATIVNI CENTAR AJDINOVIĆI JE JEDAN OD NAJBOLJIH U OVOM DIJELU EVROPE
Ministar privrede Zeničko – dobojskog kantona Samir Šibonjić posjetio je 7. po redu ljetni kamp u Ajdinovićima Šibonjić, družeći se mladim sportistima iz cijele zemlje i dijaspore. U razgovoru sa domaćinima ministar se upoznao se sa mnogobrojnim pogodnostima koje ovaj sportsko – rekreativni centar nudi.
Sportsko – rekreativni centar Ajdinovići je prvi i jedini all inclusive centar u BiH i već nekoliko godina je primarna destinacija gostiju iz države i regiona. S.R.C. Ajdinovići se nalazi nedaleko od magistralnog puta Sarajevo – Tuzla u istoimenom mjestu Ajdinovići na području opštine Olovo. Otvoren je 2015. godine a zbog sportskih terena i raznovrsnog sadržaja u kojem gosti imaju priliku uživati smatra se jednim od najatraktivnijih i najpopularnijih odmarališta u Bosni i Hercegovini.
“U Sportsko – rekreativnom centru naši sportisti imaju sve što je potrebno za kvalitetne pripreme. Zaista je fascinantno šta su sve vrijedne ruke investitora uspjele napraviti za relativno kratko vrijeme. Iskreno preporučujem svim našim sportistima, ali i rekreativcima da dođu u Ajdinoviće i uvjere se u mngobrojne pogodnosti koje nudi ovaj izvanredni sportsko – rekreativni centar, jedan od najboljih u ovom dijelu Evrope”, kazao je tom prilikom ministar Šibonjić.
Osim sportiskih sadržaja, Centar Ajdinovići su s razlogom i turističko naselje jer nudi nekoliko vrsta smještajnih kapaciteta, za svaki vid odmora i to: hotel Central, hotel Horizont, depadans hotela, bungalovi, planinske kuće i luksuzne vile. Ukupan smještajni kapacitet Centra iznosi 500 kreveta.
Centar se prostire na 400.000 m2 i na nadmorskoj visini oko 950 m te kao takav je izuzetno pogodan za odmor od gradske gužve, brzog života i zagađenja. Sa svojim sportskim terenima za nogomet, košarku, tenis, odbojku na pijesku te multinamjensku sportsku salu, izbor je brojnih sportista i klubova kako za pripreme i trening, tako i za odmor od naporne sezone.
Usluga koju nudi Centar je all inclusive te uključuje brojne pogodnosti po jedinstvenoj cijeni. Korištenje SPA centra, neograničena konzumacija hrane i pića, vanjski bazeni i tereni, veliki broj šetnica u prirodi, impozantan ZOO vrt i farma su samo neke od prednosti Ajdinovića.
Gosti Sportsko – rekreativnog centra Ajdinovići su prvenstveno državljani Bosne i Hercegovine sa prebivališem u BiH ili izvan nje ali i brojni gosti koji dolaze iz Srbije Hrvatske i Crne Gore. Također, u okviru događaja i posjeta međunarodnog tipa, Centar prima goste iz cijele Evrope i šire.
U prethodnoj godini, Sportsko – rekreativni centar Ajdinovići posjetilo je preko 20.000 hiljada gostiju sa preko 40 hiljada noćenja. Prvenstveno su to bračni parovi i parovi sa djecom a zatim su tu gosti ispred sportskih klubova, kompanija, sindikata i neformalnih grupa.
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close