SFF dva dana pred zatvaranje oborio rekorde po broju gostiju i novinara

Sarajevo Film Festival je u svom jubilarnom 20. izdanju srušio prošlogodišnje rekorde po broju gostiju i akreditiranih novinara, i to dva dana prije njegovog završetka.

Da će 20. izdanje najvećeg filmskog festivala u jugoistočnoj Evropi biti izuzetno uspješno dalo se naslutiti i prije njegovog početka kada je objavljen program sa najviše filmova do sada – 247 iz 60 zemalja svijeta.

Dva dana prije kraja 20. SFF-a statistika pokazuje da je SFF ove godine oborio prošlogodišnje rekorde po broju gostiju i novinara.

Tako je Festival ove godine posjetilo 1.518 gostiju iz 60 zemalja za razliku od prošlogodišnjih 1.331 iz 56 zemalja, što je rast od 14 posto.

Kada je u pitanju sedma sila, za praćenje 19. SFF-a bilo je akreditirano 780 novinara iz 32 zemlje, a ove godine 820 iz 35 zemalja. No, to nije sve, jer se kulminacija očekuje sutra kada se Festival zatvara svečanom dodjelom nagrada.

Broj gostiju i novinara jek rasti jer, kako kažu iz SFF-a, prijave još uvijek stižu.

Također, u dane održavanja SFF-a glavni grad BiH postaje jedna od najtraženijih turističkih destinacija u ovom dijelu Evrope.

Smještajni kapaciteti su bili skoro u potpunosti popunjeni, a tome svjedoče podaci najpopularnije internet stranice za rezervaciju smještaja Booking.com. Tako je na dan otvaranja SFF-a 80 posto smještajnih kapaciteta u Sarajevu bilo popunjeno što je još jedan oboreni rekord.

SFF je tako i ove godine pokazao da je najposjećeniji kulturni događaj u ovom dijelu Evrope.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close