-TopSLIDENogometSport

Sevilla ili Roma? Večeras će jedna velika tradicija sigurno biti srušena

FINALE LIGE EVROPE

Ko osvaja trofej Lige Evrope još uvijek nam nije poznato. Ono što jeste je da će nakon večerašnje utakmice na Puskás Aréni biti srušena nečija tradicija u koju se uzdaju u oba tabora.

Naime, Romin strateg Jose Mourinho nikada u svojoj trenerskoj karijeri nije izgubio niti jedno evropsko finale.

Do sada je “The Special One” svoje timove vodio u pet finala od kojih su bila dva Lige prvaka, te po jedno Lige Evrope, Kupa UEFA i Lige konferencija i u svakim od tih finala je došao do trofeja.

Sa druge strane, svima je jasno zašto Sevillu zovu “Kraljicom Lige Evrope”. Andalužani su apsolutni rekorderi ovog takmičenja sa čak šest naslova, a slavili su u svakom od tih finala.

Jose Mourinho je na press konferenciji istakao kako vjeruje u svoj tim da može doći do naslova. Portugalski stručnjak smatra kako historija večeras neće igrati ulogu.

“Pogledate Realova finala i pomislite da dobijaju svako finale. Pogledate Sevillu i pomislite da dobija svako finale, ali realnost je da historija ne dobija mečeve. Sujeverje je nešto što ne volim, tako da na njega ne gledam kao na faktor.

Oni imaju iskustva u ovom takmičenju. Za njih je igranje u finalu Lige Evrope normalna stvar, za nas je nesvakidašnji događaj.Tako da nema problema, samo želim da odigram utakmicu”, rekao je Posebni.

Biće to prilika za našeg Benjamina Tahirovića da sa Romom postane prvi igrač iz Bosne i Hercegovine koji je ikada osvojio ovo takmičenje.

Elvir Rahimić ga je sa svojim CSKA svojevremeno osvojio u sezoni 2004./2005., no tada je ovo takmičenje nosilo naziv Kup UEFA.

Iz tabora Seville su također oprezni pred ovaj duel. Ivan Rakitić je rekao da sve ono što su do sada uradili u ovom takmičenju ostavljaju po strani i da će učiniti sve da dođu i do sedmog trofeja drugog po jačini UEFA-inog takmičenja.

Finale Lige Evrope između Seville i Rome igra se večeras od 21 sat na Puskás Aréni u Budimpešti, a meć će suditi engleski arbitar Anthoni Taylor.

Foto: Twitter

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close