Šest oštećenih stadiona u ZDK usred poplava

U prirodnoj nepogodi koja je pogodila veći dio BiH, teško je oštećena nogometna infrastruktura u Zeničko-dobojskom kantonu.

 Prema prvim pokazateljima, usljed prirodne nesreće, u ZDK-u je nastala velika materijalna šteta na šest nogometnih terena. Tako je u naselju Nemila kod Zenice stadion totalno prekriven nanosom pijeska, koji je nemoguće još  očistiti, jer će to doći na red kada se osposobe kuće. Nepogode su oštetile terene u Novom Šeheru, Maglaju, Makljenovcu, Olovu i Doboju kod Kaknja.

 

Prema prvim informacijama, zenička Alba se ponudila da očistiti teren u Maglaju, a sportski radnici u Olovu i Doboju kod Kaknja već su se organizovali i pokušavaju osposobiti terene, dok je u Novom Šeheru problem s napajanjem strujom, tako da će sanacija ovog stadiona kasniti.

Po riječima Muhameda Begagića, predsjednika NSZDK, štete iznose od 20.000 do 60.000 KM, i očekuje se da će dio sredstava za sanacije nogometnih stadiona osigurati Nogometni savez BiH.

 

Sigurno je da će ovih šest terena u ZDK-u biti uključeno i u projekt obnove, koji će se realizovati sredstvima FIFA-e, a poznato je da će se za obnovu nogometne infrastrukture, u državama koje su pogodile poplave, izdvojiti dva miliona dolara.

zenicablog.com

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close