Senzacija svih senzacija: Ćiro Blažević preuzima srpskog prvoligaša?!

Srpski nogometni prvoligaš Spartak iz Subotice samo dan nakon otkaza treneru Stevanu Mojsiloviću, putem Twittera je jasno dao do znanja da na klupi svog kluba želi vidjeti ‘trenera svih trenera’, Miroslava Ćiru Blaževića (80)

Mojsilović je nanizao pet poraza i uprava Spartaka mu se zahvalila na suradnji. I sad imaju veliku želju. Dovesti Ćiru Blaževića. Ćiro je ostao bez posla u Zadru zimus, nakon što je Rene Sinovčić pritvoren. Ćiro unatoč godinama, još uvijek ima veliku želju za uspjesima. Prepoznala je to i Subotica i sad se čeka pozitivan odgovor hrvatskog trenera.

 

Pamti se bronca i bijeli šal

 

Ćiro ima bogati trenerski CV. U svojoj trenerskoj karijeri, Ćiro je vodio 20 klubova i četiri reprezentacije, a najveći uspjeh ostvario je na klupi Dinama i Hrvatske. S Dinamom je 1982. godine osvojio naslov prvaka Jugoslavije nakon 24 godine, a s Vatrenima 1998. broncu na SP-u u Francuskoj. Povijesni uspjeh s Dinamom, u onoj eri njegovog “bijelog šala”, imao je i političku dimenziju.

 

Dinamov uspjeh i euforija koja je tad uslijedila ocjenjena je katalizatorom hrvatskog nacionalizma, koji komunistički režim tadašnje Jugoslavije nije tolerirao. A bronca “zlatnog” sjaja iz Francuske, još više ga je lansirala u hrvatsku nogometnu i sportsku besmrtnost. Pa kakvo god tko imao mišljenje o njemu.

 

Što se tiče Spartaka, vrijedi istaknuti kako je prvoligaš iz Subotice u prvih 15 kola osvojio 11 bodova i nalazi se na pretposljednjem mjestu Superlige, a od Ćire se očekuje da povede Subotičane prema sredini ljestvice.

 

 

(net.hr)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close