PolitikaZDK

Senaid Begić: Ja sam samo potencijalni kandidat za premijera ZDK …

Senaid Begić, predsjednik KO SDP ZDK: Ja sam samo potencijalni kandidat za premijera ZDK, o tome će odlučiti Općinske organizacije i Kadrovska komisija

Dragi prijatelji, obzirom da se po pisanju pojedinih medija stvorila slika da sam skoro pa izabran kandidat za premijera ZDK pa samim tim dobijam preuranjeno i veliki broj čestitki ali i raznih pitanja, radi informisanja ali i iznošenja pravih činjenica želim reći slijedeće :

1. Predsjedništvo KO SDP BiH ZDK je u ponedjeljak 17.12.2018.g. održalo proširenu sjednicu predsjedništva kojoj su između ostalih prisustvovali i svi predsjednici 12 općinskih organizacija iz našeg kantona. Donesen je jednoglasan zaključak da SDP BiH u ZDK treba da ima kandidata za premijera ZDK i da sve Općinske organizacije imaju za obavezu da do petka 21.12.2018.g. održe sjednice organa i na tim sjednicama predlože kandidata ili kandidate za premijera ZDK.

2. Za ponedjeljak 24.12.2018.g. zakazana je sjednica Kadrovske komisije i proširena sjednica Predsjedništva KO SDP na kojoj će se razmotriti prijedlozi za kandidata za premijera iz svih 12 organizacija SDP-a. Kandidat SDP-a za premijera će biti onaj kojeg na osnovu tih prijedloga prihvati Kadrovska komisija i potvrdi Predsjedništvo.

3. Kandidat SDP a će u skladu sa ranijim sporazumom imati podršku DF i Naše stranke i biti zajednički kandidat ove tri stranke za premijera ZDK.

4. Taj zajednički kandidat će uz do sada predloženu Amru Mehmedić biti ponuđen ostalim strankama (Nezavisni blok, SBB, A SDA, SBiH) kao budući zajednički kandidat za premijera.

5. Tek kada se utvrdi jedan zajednički kandidat i potpiše koalicioni sporazum o zajedničkoj saradnji 7 stranaka, onda se predsjedavajućem Skupštine ZDK dostavlja ime kandidata za premijera koji u roku ne dužem od 30 dana treba ponuditi prijedlog 10 ministara za resorna ministarstva.

6. Senaid Begić je samo potencijalni kandidat za premijera Vlade ZDK.

Srdačan pozdrav,
Senaid Begić

Izvor: Facebook

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close