Senadin Lavić: Prognoza da naše zemlje u bliskoj budućnosti neće biti krajnje je neozbiljna

Ruski eksperti su, na osnovu dokumenata američke Centralne obavještajne agencije (CIA), Ruske obavještajne službe i još nekoliko izvora, načinili kartu Evrope 2035. godine prema kojoj će BiH nestati.

Ruski stručnjaci ocijenili su da će BiH podijeliti Srbija i Hrvatska, dok s jačanjem islamskog faktora, posebno u Francuskoj, postoji mogućnost da se u Evropi pojavi lobi za ukidanje državnosti BiH.

Međutim, Senadin Lavić, profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, za “Avaz” je istakao da jedino Bošnjaci mogu učiniti da BiH nestane.

– Volio bih pogledati taj dokument prema kojem je konstatirano da Bosne neće biti. To su očajničke srpske obavještajne igranke. Srbija je sve izgubila, nemaju više ništa. Prema tome, prognoza da naše zemlje u bliskoj budućnosti neće biti krajnje je neozbiljna, rekao je Lavić.

Također i profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu Suad Arnautović naglasio je da BiH ima dovoljno patriota koji bi u bilo kojoj budućoj kriznoj situaciji, a koja bi podrazumijevala napad na suverenitet, teritorijalni integritet, nezavisnost i cjelovitost naše zemlje, stali u njenu odbranu kao što su to uradili i u periodu 1992.-1995. godine.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close