NogometSport

Senad Lulić se oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine

Lulić je napisao da je odluku donio uz pomoć porodice i najbližih te je istakao da je odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil kruna njegove karijere.

“Životne odluke se nikada ne donose preko noći, pogotovo kada je riječ o ljubavi, kao što je moja ljubav prema Bosni i Hercegovini i dresu zemlje koju volim. Međutim, vrijeme je za zbogom. Nakon dana i dana razmišljanja i razgovora s porodicom i svojim najbližim, odlučio sam da je za mene reprezentativna karijera završena. Teška srca ovo govorim, jer sam uložio svoje vrijeme, zdravlje i ogromnu količinu ljubavi boreći se za grb svoje zemlje.

Nekad je išlo loše, nekad dobro, a kruna moje karijere, kao i svih nas, je odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Ostaje žal što nismo ponovili taj uspjeh, ali smo se negdje putem izgubili i sada je vrijeme za mlade snage koje dolaze i koje bi trebale naučiti na našim greškama.

Neke su stvari mogle bolje, neke su urađene savršeno i jedino za čime nikada ne žalim jeste to što sam uvijek davao sve od sebe na terenu. Nekad je to nekome izgledalo možda premalo, ali svi mi znamo koliko smo preživjeli stresa, zajedno s našim porodicama. Hvala svim selektorima, savezu, navijačima koji su nas pratili po cijelom svijetu i koji će mi najviše nedostajati, medijima, saigračima, sakupljačima lopti, ma svima koji su na neki način bili dio mog života, ali vrijeme je za rastanak od reprezentativnog dresa, s tim što ću biti najvjerniji navijač BiH u budućnosti.

Pošto se nekad krivo protumače neke rečenice i stvari, zamolio bih medije da prihvate moju odluku koja je donesena nakon dugo razmišljanja i na koju nikad nisu utjecale stvari koje su se desile ili se nisu desile. Sa svima sam oduvijek imao dobar odnos, kako u savezu, tako i u svlačionici, ali i mimo nje i ova moja odluka je donesena isključivo, jer sam osjetio da je vrijeme za nove snage i novu krv. Hvala vam svima što ste mi davali podršku i bili uz mene sve ove godine. Vaš Senad Lulić”, napisao je nogometaš Lazija na svom Facebook profilu.

Senad Lulić je u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrao 57 utakmica, a postigao je četiri pogotka. U dosadašnjoj karijeri igrao je za Young Boys, Grasshopper i Bellinzonu, a u 193 meča za Lazio je postigao 23 pogotka.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close