Ostali sportoviSport

Sejfi Šehoviću tri zlata na SK-u

Irfan Muhić i Mahir Moro odbranili naslove na Svjetskom kupu u powerliftingu

Svjetski prvak u powerliftingu i bench presu Sejfo Šehović osvojio je tri zlatne medalje na Svjetskom kupu GPC u Sarajevu, a pripao mu je i pehar za relativno najjačeg takmičara. On je bio najbolji u kategoriji do 75 kilograma, u čučnju i deadliftu, te je tako odbranio naslov sa Svjetskog kupa iz Mađarske.

Sjajan nastup bosanskohercegovačkih predstavnika iz Udruženja za razvoj sporta snage powerliftinga i bench presa upotpunili su Irfan Muhić u bench presu i Mahir Moro, koji su takođe odbranili titule prvaka iz Mađarske. Bh. takmičari demonstrirali su ponovo vrhunski kvalitet, osvojivši puno medalja na renomiranom međunarodnom takmičenju u powerliftingu koji je sve popularniji u svijetu.

Na Svjetskom kupu nadmetali su se takmičari iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Njemačke, Bugarske, Rumunije i Engleske.
Iz Udruženja za razvoj sporta snage powerliftinga i bench presa BiH istakli su da je Svjetski kup, čiji su organizatori bili klubovi Sark i 300, protekao na visokom nivou.

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close