SEHA LIGA Borac dočekuje mađarskog prvaka: Veszprem je apsolutni favorit

To je jedna od najboljih ekipa na svijetu. Odlično su pokriveni na svim pozicijama i igraju sjajnu odbranu, ali ja želim da vidim borbenost moje ekipe, kaže trener crveno-plavih Boris Dvoršek

Bosanskohercegovački prvak RK Borac m:tel ove sezone nije ostvario nijednu pobjedu u regionalnoj SEHA ligi, a Banjalučani su u sedam kola ostvarili jedan remi i šest poraza. Prošle sedmice crveno-plavi su dva puta gostovali, te ostvarili upisali dva poraza. Prvo su od Vojvodine poraženi sa 29:37, a onda i od Tatran Prešova sa 27:26.

– Protiv Vojvodine smo bili sve ono što nismo trebali. Meč je bio riješen za 15 minuta, a moji igrači su se malo, da tako kažem, digli nakon dvije pobjede protiv Hasluma u EHF Cupu. Nismo ličili na ekipu i moramo biti samokritični. No, onda smo u mnogome popravili dojam protiv Tatrana. U Slovačku smo otišli sa ciljem da odigramo što bolje i bez obzira na to što su Slovaci bili favoriti željeli smo pobijediti. Od početka meča smo krenuli ozbiljno i sa željom da pobijedimo. Na kraju nismo uspjeli, ali odigrali smo mnogo bolji meč, kaže trener Borca Boris Dvoršek, čiju ekipu večeras očekuje duel protiv mađarskog Veszprema.

– Nema potrebe pričati o snazi Veszprema, jer je to jedna od najboljih ekipa na svijetu i favorit za osvajanje SEHA lige.  Odlično su pokriveni na svim pozicijama i igraju sjajnu odbranu, ali ja želim da vidim borbenost moje ekipe. Želim da pokažemo želju i htijenje. Naravno to ne znači da očekujem osvajanje bodova, ali želim da naša publika prepozna šta radimo. Volio bih i da publika dođe u što većem broju da vide jednu tako sjajnu ekipu, kaže Dvoršek, koji bio mogao ostati bez Mladena Bojinovića, jer bi bivši reprezentativac Srbije mogao postati član Tremblaya.
– Ne mogu vam ništa reći o temi Bojinović. Mladen je dobio ponudu, ali se ne zna tačno da li će ići. On će odlučiti u narednih dan-dva, a protiv Veszprema će biti u sastavu, no ne znam da li će igrati, završio je Dvoršek.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close