BiHPolitika

Šefik Džaferović jedini izbor Bakira Izetbegovića

U sarajevskom hotelu Holiday uskoro bi trebala početi Konvencija SDA na kojoj će ova stranka izabrati kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Naročite neizvjesnosti nema. Iako će formalno pred članovima Konvencije biti imena Safeta Softića i Šefika Džaferovića, odluka je donesena mnogo ranije te će se danas samo potvrditi. Donio ju je predsjednik SDA Bakir Izetbegović, a nakon što su općinske organizacije birale, on je probrao i odabrao Šefika Džaferovića.

Ovaj odabir i današnje proglašenje na Konvenciji potvrdiće da je sve što se dešavalo proteklih mjeseci u SDA bio unaprijed pripremljeni scenarij za trasiranje puta Džaferoviću.

sda-konvencija

Naime, iako je SDA od svojih općinskih organizacija još prije skoro mjesec dana dobila prijedloge i utvrdila tri prvorangirana kandidata, kadrovska komisija je listu proširila jednim imenom i to onim Sebije Izetbegović, supruge stranačkog predsjednika. Ona je u utrci ostala sve do momenta dok nije bilo i potpuno sigurno da je Denis Zvizdić, uprkos najvećem broju kandidatura sa terena, odustao. Ta informacija više nije niti tajna, da je razlog Zvizdićevog odustajanja upravo Sebija Izetbegović potvrdio je i sam Bakir Izetbegović gostujući preksinoć na TV1.

Na taj način otvoren je put i dat jasan signal stranačkom članstvu da je 61-godišnji Šefik Džaferović jedini izbor Bakira Izetbegovića.
(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close