Sedmi korpus Armije RBiH nije izgubio ni pedalj teritorije!

Nizom manifestacija danas  je u Travniku obilježena 20. godišnjica Sedmog korpusa Armije Republike BiH koji je nastao 1994. godine iz djela jedinica 3. Korpusa, tačnije od brigada iz sastava Operativne grupe „Zapad“ i Operativne grupe „Bosanska Krajina“. Na centralnom šehidskom mezarju u Travniku cvijeće su položile i Fatihu proučile delegacije Oružanih snaga BiH, Federalnog ministarstva za boračko–invalidsku zaštitu, Srednjobosanskog i Unsko-sanskog kantona, te delegacija udruženja koje okupljaju boračku populaciju. Nakon toga proučena je dovu za šehide, a svečana akademija upriličena je u Centru za kulturu u Travniku.

Svečana akademija započela je predajom ratnih zastava brigada iz sastava 7. Korpusa. Ratne zastave zamjeniku komandanta 7. Korpusa, generalu Fikretu Ćuskiću, predala su djeca šehida koji su ugradili svoje živote u borbi za odbranu BiH.

U ime Organizacionog odbora prisutne je pozdravio general Refik Lendo, a nakon toga obratili su se načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić (SDA) i kantonalni premijer Tahir Lendo (SDA), te zamjenik komandanta 7. Korpusa, general Fikret Ćuskić. “Sedmi korpus Armije RBiH nije izgubio ni pedalj teritorije”, naglašeno  je više puta.

Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close