BiHPolitika

SDA vodi izdajničku politiku, sve poluge vlasti dali su u ruke Dodiku!

Ako Bog da, eto nama Bakira na proslavu 9. januara, napisao je sarkastično banjalučki publicist i analitičar Srđan Puhalo

 

Predsjedništvo SDP BiH upozorilo je u srijedu na, kako su istakli, kapitulacijski odnos SDA, nakon što su iz te stranke svojim glasovima podržala izbor SNSD-ovih delegata u Dom naroda Bosne i Hercegovine.

 

Od pet delegata koliko ih sjedi u Državnom Domu naroda iz reda srpskog naroda, SNSD sada ima četiri delegata, zahvaljujući podršci koju je SNSD dobio od SDA kroz glasanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 

„Ovim činom je SDA odlučujuće utjecala da Milorad Dodik i SNSD ostvare potpunu kontrolu nad Parlamentom BiH. Ovakvo postupanje SDA, samo par sati nakon što je Dodik napustio izuzetno važan sastanak u Predsjedništvu BiH zbog neisticanja zastave entiteta RS, najočitije govori koliko je SDA posvećena brizi za državu Bosnu i Hercegovinu“, kritikuju iz SDP-a.

 

„Podrškom SNSD-u i Miloradu Dodiku SDA je izgubila svako pravo da bilo koga poziva na patriotizam. Dajući SNSD-u u ruke alat kojim će pokušati blokirati put BiH u NATO, SDA se nažalost jasno svrstala i direktno opredijelila za jačanje političke pozicije Milorada Dodika i SNSD-a“, upozorili su iz SDP-a.

 

Na pitanje da li je Stranka demokratske akcije podržala u Dom naroda BiH delegate koji dolaze iz SNSD-a, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferovićrekao da sinoć novinarima u Sarajevu da je SNSD izborni pobjednik, te da SDA želi graditi jaku vlast u zemlji sa onima koji mogu napraviti iskorak u zemlji. Džaferović je rekao i to da SDA istovremeno želi vlast i u bh. entitetu Republika Srpska.

 

„SDA je ovim potezom SNSD-u isporučila Parlament BiH i zaustavila NATO put“, napisao je na Twitteru Damir Mašić iz SDP-a.

 

„Ako Bog da, eto nama Bakira na proslavu 9. januara“, napisao je sarkastično banjalučki publicist i analitičar Srđan Puhalo.

 

Lider Partije demokratskog progresa Branislav Borenović optužio je da je SDA produžena ruka SNSD-a.

 

„SDA kao provjerena filijala SNSD-a zajedno sa poniženim ostacima DNS-a izglasali su jednoumlje u vidu četiri delegata SNSD-a u Domu naroda PS BiH“, rekao je Borenović.

 

(Nap.ba)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close