-TopSLIDEVisoko

SDA Visoko: Gradonačelnica se prepala slobodne volje naroda!

Ni riječi samokritike, niti prihvatanja odgovornosti kao najodgovornije osobe u Visokom za veoma lošu situaciju u kojoj se naš grad nalazi usljed pandemije COVID-19, ali i zbog katastrofalnog stanja u Domu zdravlja Visoko.

Nakon što je za potrebe vlastite – dakle privatne političke kampanje prisvojila budžet, Javnu TV Visoko, rasporede prvačića, “otvaranje” vodovoda, LED panele, koncerte, iftare, zabranu finansiranja strankama i druge oblike propagande, sada bi da ušutka i narod.

Gradonačelnica tako straši ljude koronom i traži od njih da misle njenom, a ne svjom glavom, ugrožavajući tako osnovne slobode i prava građana na slobodu mišljenja i izražvanja.

Nije bilo dovoljno ni to što je morao reagirati ni Transparency International u BiH javnog ističući ovo što ona radi kao primjer zloupotrebe javnih sredstava u shvrhe privatne političke kampanje.

U strahu su velike oči, a najveće kod onih koji se boje za vlastitu poziciju. Gubitak vlasti i privilegija u njihovom slučaju znači gubitak pozicije za namještanje tendera, javnih nabavki, da troše kredite i budžet za privatno bogaćenje i privatne kampanje.

Njihov gubitak vlasti istovremeno za građane Visokog je kraj podjelama, sukobima i diktaturi.

Na vidjelo izlazi njihov nerad. Izgleda da su shvatili. Ničija nije do zore…

Oni gube!!!

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

SDA Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close