BiHPolitika

SDA Mostar: Izbori u Mostaru moraju se održati 2016. godine

Predsjednik Gradskog odbora (GO) SDA Mostar Salem Marić te potpredsjednici Alija Đulić i Alija Šunje sastali su se danas s veleposlanikom Velike Britanije Edwardom Fergusonom, u sklopu njegova radna posjeta Mostaru.

Marić je upoznao veleposlanika Fergusona o naporima i aktivnostima koje SDA ulaže u pokušaju rješavanja krize u kojoj se Grad Mostar nalazi još od 2008.godine, priopćili su iz GO SDA-a.

U otvorenom razgovoru o aktuelnoj političkoj situaciji u Gradu Mostaru, Marić je veleposlanika Fergusona upoznao o “brojnim dezinformacijama i netačnim špekulacijama koje se putem određenih medija plasiraju mostarskoj, ali i cijelokupnoj bosansko-hercegovačkoj javnosti o budućem uređenju Grada Mostara”.

Prezentirajući s kakvim je polaznim osnovama GO SDA Mostar ušao u pregovore o rješavanju budućeg uređenja grada, Marić je detaljno upoznao Fergusona o prijedlogu SDA Mostar koji se zasniva na načelima jedinstvenog grada sa zaštitom prava svih građana koji žive u njemu.

Veleposlnik Ferguson je nakon razgovora s predsjednikom i potpredsjednicima GO SDA Mostar konstatirao kako prijedlog SDA nije adekvatno i dovoljno prezentiran javnosti, navodeći kako je i on sam imao pogrešan dojam o prijedlog SDA za buduće uređenje grada.

Predstavnici GO SDA Mostar su od veleposlanika Velike Britanije zatražili da podrži ovaj prijedlog na PIC-u, uz napomenu kako je SDA Mostar čvrstog stajališta da se izbori u Mostaru moraju održati 2016. godine, navodi se u priopćenju.

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close