BiHPolitika

SDA: Dodik je lider u proizvodnji nestabilnosti

Kad god ima vlastitih problema, kao što je to slučaj ovih dana s utvrđivanjem porijekla novca, Milorad Dodik se po pravilu obruši na Bosnu i Hercegovinu, Stranku demokratske akcije (SDA) i njenog lidera Bakira Izetbegovića – saopćeno je danas iz SDA.

SDA odbacuje sve Dodikove opservacije o toj temi kao najobičnije besmislice, navedeno je također u saopćenju.

Dodik dobro zna da je BiH sve stabilnija i jača, a on sve slabiji, do toga da je entitet koji predstavlja doveo do bankrota, a on završio pod sankcijama međunarodne zajednice i na crnoj listi State Departmenta.

– Što se tiče njegovih izjava na račun lidera SDA, one su produkt očigledne ljubomore. SDA je vodeća politička stranka u BiH a Bakir Izetbegović je lider koji je povukao ključne političke poteze kada su u pitanju deblokada evropskog puta BiH, deblokada NATO puta, ekonomske reforme i drugi pozitivni procesi u BiH.

Za razliku od Izetbegovića, Dodik je lider u negativnim procesima, u sijanju smutnje i proizvodnji nestabilnosti u BiH i regionu. Sve je više onih u svijetu koji smatraju da je između ostalog i zbog ponašanja Milorada Dodika, entitet RS remetilački faktor na Balkanu – ističe SDA.

 

(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close