SDA BiH: Naš prijedlog je dobar, pravičan i ispunjava sve briselske principe

Na sastanku lidera političkih stranaka u Briselu SDA je ponudila model za provođenje presude u slučaju Sejdić-Finci koji je u potpunosti u skladu sa principima usvojenim upravo na tom sastanku i koji su prisutni predstavnici Venecijanske komisije ocijenili prihvatljivim – saopćeno je iz SDA

(Fena)

– Učinili smo to mada nismo dio „vladajuće šestorke“, prije svega, zbog odgovornog odnosa prema interesima države Bosne i Hercegovine. Ovaj prijedlog modela je kompromisan, pravičan i dosad najbolji ponuđeni prijedlog – kaže se u saopćenju.

Lideri političkih stranaka iz „vladajuće šestorke“ imaju pravo da odluče o prihvatanju ili neprihvatanju ovog prijedloga. Nemaju pravo vrijeđati zdrav razum građana izmišljaući kako prijedlog vodi podjelama, dodaju iz SDA.

– Naravno, u slučaju neprihvatanja imaju obavezu i odgovornost da ponude bolje rješenje, koje godinama od njih uzalud očekujemo. Vrlo malo vremena je ostalo za pronalaženje rješenja. U protivnom nastupit će izuzetno štetne posljedice za Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane. Dok vrijeme protiče lideri pojedinih političkih stranaka iz „vladajuće šestorke“ zapaljivim izjavama umanjuju mogućnost pronalaženja rješenja. Pozivamo ih da prestanu s jeftinim populizmom te da postupe u skladu sa svojom odgovornošću i obavezama, a u interesu države i svih njenih građana – ističu iz SDA.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close