Džemila Ugarka na čelu SBB BiH OO Visoko

Saopštenje za javnost:
U četvrtak, 28.02.2013., sa početkom u 18h, na osnovu člana 17. Poslovnika o radu SBB BiH održana je prva vanredna sjednica Općinskog odbora SBB BiH, kojoj je prisustvovalo 31 član Općinskog odbora. Sjednici su prisustvovali ministar za boračka pitanja gosp. Ekrem Tuka, ministar privrede ZDK gosp. Džemil Ugarak i kantonalni zastupnik gosp. Fahrudin Brkić, kao koordinatori za podršku pri radu općinske organizacije SBB BiH Visoko.

Poštujući najavljeni dnevni red, na sastanku je trenutni predsjednik općinske organizacije gosp. Džemal Kadić, odlukom većine Općinskog odbora, razriješen dužnosti, sa 29 glasova ZA i 2 suzdržana. Usvojen je prijedlog za formiranje Suda časti, koji će odlučiti o statusu trenutnog predsjednika, te je isti i formiran. Druga tačka dnevnog reda, odabir vršioca dužnosti predsjednika općinske organizacije, je uspješno i vrlo brzo bila zaključena, jednoglasnim odabirom gosp. Džemila Ugarka, ministra privrede ZDK. Općinski odbor je sa
oduševljenjem prihvatio ovaj prijedlog, i ponovno ukazao povjerenje osnivaču SBB BiH OO Visoko, da skupa sa najboljim dijelom SBB tima, vijećnicima, da svoj doprinos u rješavanju aktuelnih problema općine Visoko. V.D. je izabran na vremenski period od minimalno 60 dana, dokad treba da se izabere novi predsjednik općinske organizacije, te sa istim formira Izvršni odbor, budući da je najavljena reorganizacija i Izvršnog odbora.

Gosp. Ugarak je vrlo optimističan, i već na prvom sastanku je oštro krenuo ka rješavanju otvorenih pitanja unutar ove organizacije, što su gosti ovog sastanka pohvalili, te najavili prisustvovanje i podršku i u narednom periodu. Spomenulo se i pokretanje određenih projekata, te i mogućnost učestvovanja kantonalnih organa vlasti u realizaciji istih, što će svakako biti jedna od tema narednih sastanaka. Vijećnici, gđa. Nevzeta Begić, Delila Novokmet-Halilović, gosp. Vahid Ramić i Omanović Jasmin su potvrdili aktivno učestvovanje u realizaciji svih projekata, te već najavili nove aktivnosti sa općinskim odborom, na temu aktuelne problematike općine Visoko.

Iako su se neki trudili da na sebi svojstven način pokušaju poljuljati ugled ove općinske organizacije i njenih osnivača, Općinska organizacija SBB BiH Visoko poručuje svojim članovima, simpatizerima i svim građanima općine Visoko da će nastaviti sa nizanjem kvalitetnih i po građanstvo korisnih aktivnosti, kao i u prethodnom periodu. Vrata SBB BiH su uvijek otvorena za sve građane koji imaju ideju kako popraviti ekonomsku sliku općine Visoko, koji žele dati svoj doprinos u stvaranju dobre podloge za prosperitetniji napredak
općine Visoko.

S poštovanjem,

OO SBB BiH Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close