Saveza Mladih A-SDA Cazin posjetili Visoko

Prije dva dana su u Visokom boravili rukovodstvo i brojni članovi Saveza Mladih Stranke Demokratske Aktivnosti Cazin. Domaćin ovog susreta bio je OIO ASDA VISOKO.Gosti su u Visoko stigli popodne, gdje su ih u prostorijama ASDA srdačno dočekali predsjednik stranke doc.dr. Amir Ganić, potpredsjednik MirzaBukić, te članovi Izvršnog odbora Elvedin Šabanović, Eldin Ohran, kao i aktuelna vijećnica Općinskog vijeća, Minela Ahmić. Gosti iz Cazina su u protokolarnom dijelu imali priliku posjetiti Tabhansku džamiju, Zavičajni muzej, lokalitet Mile u Arnautovićima, te podzemni labirint Ravne, gdje su se ovom prilikom pobliže upoznali o vrijednostima i značaju Visokog kada je u pitanju kulturno-historijska i prirodno baština Visokog, ali i Bosne i Hercegovine.

visoko mladi a sda cazin1

O značaju Tabhanske džamije kao i lokaliteta Mile govorio je Eldin Ohran, prof. historije. U Zavičajnom muzeju za goste je upriličeno predavanje koje je održao gosp.Senad Hodović, prof. a prilikom boravka na Ravnama gostima se prigodnim govorom obratio dr.sci.Semir Osmanagić.

Goste iz Cazina svojim prisustvom pozdravio je i predsjednik KO ASDA Zeničko-dobojskog kantona, gosp.Refik Kurgaš, a na izuzetnom gostoprimstvu i organizaciji u ime Omladinskog saveza Cazin zahvalila se i Zinka Čizmić, predsjednica saveza, uz želju za što bržu uzvratnu posjetu visočke omladine ovom gradu.

O impresijama gostiju ovom prilikom više se može pročitati na http://www.cazin-danas.com/26043/

SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU A-SDA VISOKO

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close