Sastavljena klapa koja će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu

Sastavljena je klapa pjevača koja će sa skladbom “Mižerja” predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu, u svibnju u švedskom Malmeu, izvijestio je sinoć Odjel za odnose s javnošću Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Klapu čine šestorica pjevača iz pet klapa – prvi tenor je Marko Škugor iz klape Kampanel; drugi tenor je Ante Galić iz klape Sinj; prvi bariton je Nikša Antica iz klape Kampanel; drugi bariton je Leon Bataljaku iz klape Crikvenica, bas je Ivica Vlaić iz klape Sebenico; bas je i Bojan Kavedžija iz klape Grdelin. Autor skladbe „Mižerja“ je Goran Topolovac.

Za odabir članova klape koja će izvesti tu pjesmu na Eurosongu najzaslužniji je maestro Mojmir Čačija, autor vokalnog aranžmana skladbe „Mižerja“ i producent klapskog pjevanja.

Glazbeni producenti pjesme “Mižerja” su Dragan Brnas i Nikša Bratoš, navode s HRT-a. Klapa je danas ušla u studio i počela snimanje, a audio zapis pjesme trebao bi biti gotov slijedeći tjedan HRT-ov Odjel za odnose s javnošću podsjeća kako je prvo polufinale Eurosonga u kojem se za prolaz u finale natječe i Hrvatska, na rasporedu 14. svibnja.

Uz Hrvatsku iste večeri nastupaju Slovenija, Srbija i Crna Gora, kao i Danska, Nizozemska, Austrija, Estonija, Rusija, Litva, Irska, Bjelorusija, Cipar, Belgija i Moldavija. Dalje prolazi 10 zemalja. Finalno natjecanje Eurosonga održava se 18. svibnja.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close