Nagrada Grammyja pripala je Mumford Sons za album Babel

Najprestižnija nagrada u noći dodjele Grammyja, ona za album godine, pripala je u sastavu Mumford Sons za album Babel. Njujorški indie-pop sastav Fun. dobio je Grammyje za najbolju pjesmu godine za We are Young i za najboljeg novog izvođača, dok je četvrti najvažniji Grammy, onaj za najbolje izdanje godine, otišao u ruke australskog pjevača Gotyjea za Somebody That I Used To Know. Na 55. po redu dodjeli nagrada Grammy, koje dodjeljuje američka Akademija za diskografsku umjetnost i znanost (NARAS), Adele, nakon što je trijumfirala na Grammyju 2012. sa čak šest nagrada, ove je godine dobila nagradu samo za najbolju pop solo izvedbu. Razlog je taj što nije u traženom vremenskom razdoblju – između 1. listopada 2011. i 30. rujna 2012., izdala niti jednu novu stvar.

Adele je dobila Grammy za live izvedbu Set Fire To The Rain u Royal Albert Hallu u Londonu. Kelly Clarkson bila je jedna od malobrojnih nominiranih izvođačica, s tri nominacije, a dobila je Grammy za najbolji pop album godine, dok je nagrada za najbolji rok album otišla rock-duu The Black Keys iz Ohija za El Camino. Reperi Jay-Z i Kanye West dobili su dvije nagrade – za najbolju rap-izvedbu i najbolju rap-pjesmu, za svoju suradnju na N****s in Paris, dok je Beyonce, dobila nagradu za najbolju tradicionalnu RB izvedbu za Love on Top.

Taylor Swift dobila je Grammy za suradnju s T-Boneom Burnettom i The Civil Wars na pjesmi Safe and Sound, a Rihanna i britanski DJ Calvin Harris dobili su Grammy za najbolji kratki glazbeni video za We Found Love. Grammyji su ove godine dodijeljeni u 81 kategoriji.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close