Sastanak u bh. kući nogometa: Željo i N/FSBiH postigli dogovor

Nakon malog rata saopštenjima, nakon što je N/FSBiH potpisao sponzorski ugovor sa BH Telecomom, kojim nisu bili zadovoljni u Željezničaru, čelni ljudi bh. kuće nogometa i tima sa Grbavice jučer su održali, kako su nam sami priznali, konstruktivan sastanak, koji je završio kompromisom.

Željo podržao projekat

Ukoliko upitate direktora plavog tima Mirsada Šiljka, on će vam reći kako su se Željo i NFSBiH dogovorili i to tako da će broj direktnih prenosa utakmica sa Grbavice biti manji od pet.

“Smanjiće se broj. BH Telecom je prošlu sezonu imao manji broj direktnih prenosa, a sada su za isti novac željeli više. Na vrijeme smo uputili dopis u kojem se nismo složili sa takvom odlukom, jer smo tražili svoja prava. Nakon sastanka sa ljudima iz N/FSBiH, na kraju smo ih i dobili”, tvrdi Šiljak, koji je u društvu Almira Gredića, predsjednika plavih, održao sastanak sa Jasminom Bakovićem, generalnim sekretarom N/FSBiH, te Almirom Murtezićem i Nijazom Merdanovićem, koji su zaduženi za marketing.

“Dogovorili smo se da Željezničar u paketu prihvati prijedlog, a mi ćemo naći mjere da sve bude na zadovoljstvo svih strana. Ovo kolo će biti ovako, a za budućnost ćemo se dogovarati, ali generalno, Željo je podržao projekt”, kaže Merdanović.

Tako će u 2. kolu Premijer lige BiH, BHRT direktno prenositi duel Slobode i Čelika u Tuzli, dok će korisnici BH Telecom Moje TV imati priliku pogledati duele između Borca i Sarajeva, te Željezničara i Širokog.

Manje od pet prenosa

Podsjetimo, iz redova tima sa Grbavice negodovali su jer su po sponzorskom ugovoru bili dužni dati pet direktnih prenosa BH Telecomu za sumu od 56.000 KM, koliko će dobiti i drugi timovi iz Premijer lige BiH, bez da će njihove utakmice ići uživo.

oslobodjenje.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close