Sastanak povodom izbora u mjesnim zajednicama

U Velikoj sali općine Visoko, u utorak 09.04.2013. godine, održan je zajednički sastanak predsjednika savjeta mjesnih zajednica i Komisije za sprovođenje izbora u mjesnim zajednicama općine Visoko.

Tema sastanka bila je provođenje izbora u mjesnim zajednicama koji će se održati u nedjelju 21. aprila 2013., godine u svim mjesnim zajednicama. Na sastanku su date upute, da se prijedlog kandidata za članove savjeta mjesnih zajednica dostavi savjetu mjesne zajednice u periodu od 10.04. do 18.04.2013. godine, uz obaveznu pisanu potvrdu kandidata o prihvaćanju kandidature.

Prijedlog kandidata za člana savjeta mjesne zajednice mogu podnijeti građani (pojedinačno ili grupno), organi političkih stranaka, organizacije i udruženja.

U cilju afirmacije izbora u mjesnim zajednicama, predsjednica Komisije za sprovođenje izbora u mjesnim zajednicama općine Visoko, Edina Ahmetović, pozvala je sve građane da uzmu učešće u predlaganju kandidata za članove savjeta mjesnih zajednica, te izađu na izbore i izaberu svoje predstavnike u savjetima mjesnih zajednica.

visoko.gov.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close