LifestyleShowbiz

Sarajlije će u Novu godinu uvesti Zdravko Čolić

Dogovor o nastupu Zdravka Čolića u najluđoj noći je definitivno postignut, a kako nam je potvrđeno, početkom naredne sedmice bit će potpisan i zvanični ugovor.

Svečana konferencija na kojoj će se medijima obratiti Čola te premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, najvjerovatnije će biti održana u četvrtak.

Kako saznajemo, 30. decembra nastupit će Sarajevska filharmonija, a u noći sa prvog na drugi januar u Sarajevu će nastupiti slavna Crvena jabuka.

Za novogodišnji doček Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo izdvojili su zajedno 250.000 KM, a pomoć će dati i gradske općine. Doček Nove 2018. godine najvjerovatnije neće biti organiziran na Trgu BiH, a razmatra se više lokacija.

“Imamo puno ideja i pregovaramo o pet, šest lokacija. Želimo da sve bude vrhunski organizirano i zato se sporimo oko svega”, rekao je za Klix.ba gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Podsjećamo, doček Nove godine tradicionalno organizira Gradska uprava Grada Sarajeva uz finansijsku pomoć Vlade Kantona Sarajevo i četiri gradske općine – Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo. Sarajevo je prošle godine, kada je Nova godina na Trgu BiH u Sarajevu dočekana uz Dinu Merlina, bilo regionalni centar, a nesumnjivo je da će taj trend biti nastavljen.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close