Sarajevo: Ususret Danu Centra za mlade pod motom “Gradite mostove, a ne zidove”

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. 22. listopada proslavlja svoj dan, kao i dan prijatelja te blagdan zaštitnika tog Centra, svetoga Ivana Pavla II.

Piše: Josip Milanović

Proslava blagdana zaštitnika i dana Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih (NCM) Ivan Pavao II. pod motom Gradite mostove, a ne zidove započet će misnim slavljenjem sv. mise u 18 sati koju će predvoditi vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić u sportskoj dvorani Renovabis. Uslijedit će blagoslov novoizgrađene kapelice sv. Ivana Pavla II. te prigodan i sadržajan program posvećen posjetu pape Franje Sarajevu i susretu s mladima.

 

Osvrt na susret s Papom

 

Zajedno s prijateljima, donatorima i partnerima NCM će se prisjetiti susreta Svetog Oca s mladima u toj instituciji, koji je u svome obraćanju pozvao mlade da budu „mostograditelji“. „Uvijek u susretu s mladima osjetim radost, zbog ideala, zbog života. Ali vi imate jednu posebnost. Vi ste prvi naraštaj nakon rata. Vi ste cvjetovi jednog proljeća koje žele ići naprijed i ne želi se vratiti razaranju i onome što nas čini neprijateljima. Vidim u vama tu želju i zanos i to je novo za mene. Vidim da ne želite razaranja, ne želite neprijateljstva i želite zajedništvo. Imate veliki poziv, nikada ne gradite zidove koji razdvajaju, gradite samo mostove“, poručio je papa Franjo mladima u lipnju.

Proslavom dana NCM-a Ivan Pavao II. njegovi djelatnici žele iskoristiti priliku i još jednom zahvaliti svima, posebice volonterima na spremnosti i kršćanskoj solidarnosti koju su pokazali prigodom povijesnog susreta sa Svetim Ocem.

Prodajnom izložbom fotografija sa susreta s Papom svi će posjetitelji po pristupačnim cijenama moći kupiti posebno pripremljenu fotografiju prvog susreta poglavara Katoličke Crkve s mladima u Bosni i Hercegovini, ali i uživati u iskustvima mladih volontera koji su dali svoj doprinos bogatom programu Papina pastoralnog pohoda Sarajevu.

Igrokaz i anegdote

 

Kratkim i komičnim igrokazom volonteri NCM-a Ivan Pavao II. osvrnut će se na taj nezaboravan događaj, te kroz scenske prikaze prepričati zanimljive anegdote mladih koji su sudjelovali u organizaciji dolaska pape Bergoglia u Sarajevo, ali i volontirajući na središnjim točkama susreta.

Za potrebe opsežnog programa NCM Ivan Pavao II. organizirao je prijevoz iz cijele Vrhbosanske nadbiskupije po simboličnoj cijeni od 5 KM za sve volontere i prijatelje koji su na bilo koji način bili uključeni u uspješnu organizaciju i realizaciju pohoda pape Franje Sarajevu, a sve s ciljem kako bi se još jednom veliki broj volontera, prijatelja Centra i donatora okupio na jednom mjestu, kako bi izrazili zahvalnost Gospodinu na uspješnom posjetu pape Franje, ali i prilici da su osobnim sudjelovanjem mogli biti dio toga.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.”

Gatačka 18, 71 000 Sarajevo

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close