Sarajevo Business Forum 2015: Prvog dana o zajedničkom nastupu prema trećim zemljama

Šesta međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum (SBF) “One region, one economy“  počinje sutra u 9.00 sati u zgradi Parlamenta BiH. Organizatori SBF-a BBI banka i Islamska razvojna banka (IDB) najavili su učešće eminentnih regionalnih i svjetskih lidera i privrednika.

Šesti Sarajevo Business Forum će staviti u fokus cijeli region, promovišući viziju regiona kao evropskog centra za proizvodnju zdrave hrane, centra informacionih tehnologija, centra edukacije za strane studente, te razvoj turizma. Prvog dana foruma razgovarat će se o potencijalima regiona i mogućnostima ujedinjavanja tržišta te zajedničkom nastupu prema trećim zemljama.

Drugog dana Sarajevo Business Forum održavat će se u konferencijskoj sali hotela Terme na Ilidži. Svjetski eksperti, predstavnici nekih od najznačajnijih regionalnih i svjetskih kompanija i investitora iz oblasti poljoprivrede, turizma, edukacije, poduzetništva i informacionih tehnologija pokušat će iznaći zajedničku strategiju za razvoj ovih oblasti u Jugoistočnoj Evropi. Paralelno sa održavanjem panela bit će upriličeno održavanje bilateralnih poslovnih sastanaka domaćih/regionalnih kompanija sa potencijalnim investitorima iz cijelog svijeta.

Kao i prethodnih godina, u okviru Sarajevo Business Foruma bit će upriličen Ladies program, poseban program za žene. Ovogodišnji SBF Ladies program organiziran je u saradnji sa Asocijacijom poduzetnica One. Zajednička press konferencija Ladies programa i Asocijacije One na kojoj će se predstaviti incijative ženskog programa održat će se u srijedu 13. maja u 16 sati u hotelu Bosnia.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close