Kultura življenjaLifestyleVisoko

Sara Ohran (Norveška) i Evropski parlament za mlade

Sara Ohran je uspješna učenica u Norveškoj i učesnica programa Parlamenta EU: Evropski parlament za mlade. Dvije godine uspješno predstavlja svoju školu i regiju, a ima namjeru da svoj aktivizam realizira i u BiH
Nezir Ohran je otac ove uspješne djevojke koja je rođena u Visokom.

Ja sam Sara Ohran sa 3 godine sam otišla iz Bosne na Island, tu sam živjela do 2012-te i tada sam se preselila u Norvešku. Trenutno završavam zadnju godinu gimnazije.
U školi sam izabrana da predstavljam ovu regiju u Norveškoj i svoju školu na Europskom Parlamentu za Mlade. Prvo je bilo održano na nivou regije, pa onda se održava na nivou države i nakon toga se održava na internacionalnom nivo u raznim državama. Dobila sam prijedlog od organizatora u Norveškoj da kada odem u Bosnu idući put, poprićam sa ovom organizacijom u Bosni kako bismo uveli mlade u Bosnu još više u ovu organizaciju i kako bi se znanje o Europskom parlamentu za mlade raširilo po Bosni da bi omladina imala lakši i bolji pristup europskoj uniji.

Evropski parlament za mlade je program Parlamenta EU koji mladim ljudima iz cijele Evrope omogućuje da budu otvoreni, tolerantni i aktivni građani. Mladim je pružen forum kako bi razvili i izrazili svoje mišljenje o širokom rasponu tema. Okupljajući mlade iz različitih sredina, gradi se interkulturalno razumijevanje i prijateljstva preko granica. Učesnici Evropskog parlamenta za mlade opremljeni su znanjem i vještinama potrebnim za pozitivno oblikovanje svijeta oko sebe.

visoko.baTags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close