Visoko

Sanjao da postane nogometaš

OVAJ PJEVAČ JE SANJAO DA POSTANE NOGOMETAŠ: DAVALI SU MU MARKU SAMO AKO BI ŠUTIO BAR 5 MINUTA

Nikada nije uspio pretvoriti san u javu… bar kada je u pitanju njegova velika želja: da postane poznati fudbaler. 

Od malih nogu imao je želju da poput današnjih slavnih nogometaša pokaže koliko je sa loptom vispren na zelenom travnjaku, da može savladati svaku prepreku i zatresti protivničku mrežu na golu. Nikada ovaj mladi Visočak nije dosanjao taj san. Utjehu, kaže kroz smijeh, nađe igrajući nogomet rekreativno sa prijateljima… 

Ipak ispunio je veliku želju svog oca. A Faruk, otac ovog mladog pjevača, uvijek je imao želju da se njegov nasljednik bavi muzikom. I ispunila mu se ta želja. Izvijesno vrijeme je, priča nam ovaj mladić, „gurao“ oboje, ali se odlučio za nogomet. 

– Igrao sam i uspio doći do naše Premijer lige kao junior. Međutim, tu moj nogometni put završava. Pola godine sam prestao sa svim aktivnostima i onda sam počeo aktivno da se bavim s muzikom. Vježbao, trudio se.. I evo, hvala Bogu, došao sam do čega sam došao – priča nam ovaj mladić.

Pričajući nam o svom djetinjstvu kroz smijeh govori kako mu i danas pričaju da je kao mali bio velika pričalica i jako zanimljivo dijete. Često su mu, sjeća se, govorili: “Hajde šuti bar 5 minuta, dat ću ti marku”.

Haris Šabanović je jedan od perspektivnijih takmičara najpopularnijeg muzičkog showa „Zvijezda možeš biti ti“ Hayat TV-a. Vjeruje da će njegov trud prepoznati žiri, publika… i vidi se u finalu tog showa. Ne opterećuje se time hoće li pobijediti ili ne. Sretan će biti da se kroz ZMBT što bolje afirmira i postane puno popularniji nego danas…

HARISE, ŽELIM TE: POZNATA PJEVAČICA ZATRPALA PORUKAMA TAKMIČARA ZMBT

(Amir Saletović / Hayat / Foto: Privatna arhiva)

Hayat 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close