-TopSLIDEBiHPolitika

Samo u BiH moguće: Policajac na “crnjaka” zaradio pola miliona maraka

SAMO U BIH Policajac na “crnjaka” zaradio pola miliona maraka
Priča iz Prijedora

Policijski službenik J.K. prodavao trupce i zapošljavao radnike, bez prijavljene djelatnosti i plaćanja poreza

Prijedorska policija podnijela je prijavu tužilaštvu protiv J.K., policijskog službenika PS Prijedor 1, zbog sumnje da je prodajom trupaca na crno zaradio iznos od 548.000 KM koji nigdje nije prijavio.

Kako saznajemo policajac se trgovinom drva bavio godinama, prodavajući uglavnom trupce iz svoje šume, ali i šuma drugih fizičkiih lica, bez ikakve prijavljene djelatnosti.

Za to vrijeme je, kako saznajemo, na crno zaposlio 27 radnika, među kojima je bilo i maloljetnika, za koje nije plaćao nikakve dadžbine.

U PU Prijedor navode da je izvještaj podnesen zbog sumnje da je J.K. počinio krivična djela nedozvoljena trgovina, povreda osnovnih prava radnika, te povredu prava iz socijalnog osiguranja.

“Osumnjičeni J.K. se tereti da se u periodu od januara 2017. do septembra 2022. godine, bez ovlaštenja za trgovinu i bez registrovane djelatnosti, bavio trgovinom i posredovanjem u trgovini drvnih sortimenata (pilanskih trupaca i ogrevnog drveta) koje je prodavao privrednim društvima i fizičkim licima, u količini od 3.884 kubna metra i 1.461 tonu drvne sječke, za ukupan novčani iznos od 548.880,99 KM”, saopšteno je iz PU Prijedor.

S obzirom na to da je osumnjičeni policijski službenik protiv njega će biti podnesena inicijativa za utvrđivanje discliplinske odgovornosti, odnosno postupak suspenzije.

Una TV

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close