Salem Kaljun želi pomoći Mustafi Malčinoviću i njegovoj porodici

Salem Kaljun, interpretator sevdalinki i humanista iz Podvinaca kod Visokog

Želi pomoći Mustafi Malčinoviću i njegovoj porodici

Tužna priča dirnula me direktno u srce i dušu-kaže Kaljun

Nakon što je saznao za tužnu sudbinu Mustafe Malčinovića, koji sa suprugom i djecom živi u ekstremnom siromaštvu u naselju Džafići kod Kalesije, javio nam se Salem Kaljun, interpretator sevdalinki i humanista, koji živi na relaciji Podvinci kod Visokog- austrijski grad Grac.
-Tužna priča koju je vaš list objavio o Mustafi i njegovoj porodici dirnula me direktno u srce i dušu, pa sam odlučio  da im pomognem. Ako žele, dat ću im da žive dva mjeseca u mojoj velikoj kući u Podvincima kod Visokog, a obezbijedit ću im i hranu, odjeću i obuću. Ako pristanu doći kod mene, nadam se da će mi Mustafa pomoći oko radova na mom imanju-kaže Salem.
Dodaje da bi za Malčinoviće organizirao i koncert.
-U Visokom, ili nekom drugom gradu, organizirao bih veliki humanitarni koncert izvorne narodne muzike i sevdaha, na kojem bi, osim mene, nastupile poznate sevdalije, kao i pjevači novih narodnih pjesama i neke kalesijske grupe, a prihod od prodatih ulaznica išao bi za pomoć Mustafi i njegovoj porodici. Podršku za koncert već imam od sevdalije Rame Bejzića, likovnog umjetnika Rasima Maslića i drugih-kaže na kraju Salem Kaljun, kojeg neki, radi velike sličnosti s bivšim predsjednikom SAD-a, zovu Klinton.

Dž.S.
magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close